Voimanoston Juniorien SM-kisat, Pornainen 5.3.2011

Nuorten voimanostajien kauden päätapahtumaan osaa otti Kainuusta ilahduttavat 6 nostajaa. Kuohua Pornaisissa edustivat Jaakko Kemppainen ja Juho Pyykkönen.  Sotkamon Visasta kisaan lähtivät Tuomas Tolvanen, Hannu Oikarinen sekä serkukset Joni ja Ville Niskanen. Etelä-Suomeen lähdettiin yhtenä joukkueena Kuohun pikkubussilla.

Kaikki alle 17 vuotiaat nostivat klo 10 alkaneessa aamukisassa. Sairastelusta koko vuoden kärsinyt Jaakko Kemppainen ei pieneksi käyneellä kyykkytrikoolla löytänyt, kolmesta hyvästä yrityksestä huolimatta, tarvittavaa syvyttä kyykkyihinsä ja kisa loppui ennen aikojaan. Juholla kisa alkoi paremmin, kun hän paranteli ennätyslukemiaan 142,5kg:hen. Penkit eivät Juhollakaan syystä tai toisesta kulkeneet ja tulokseksi jäi aloituksella otettu 80kg. Maastavetoon lähtiessä kisa oli jo selvä, kun kaverit olivat penkiltä menneet 30-40 kiloa edelle, joten vedossa saatiin rauhassa keskittyä omien ennätysten paranteluun. Viimeisellään Pyykkönen parantelikin vetoennätyksensä 160kg:hen ja samalla yhteistylosennätyksensä 382,5kg:hen. Pronssi kuitenkin ennätystuloksella Kajaaniin.

Sotkamolaiset olivat SM-kisoissa myös iskussa ja ennätyksiä ropisi joka nostajalla. Saldona Joni Niskaselle upea Suomenmestaruus, Tuomas Tolvaselle hopeaa ja Hannu Oikariselle pronssia. Ville Niskanen oli kovassa sarjassa viides. Visan poikien kisasta tarkemmin osoitteessa www.sotkamonvisa.fi

Juniorien SM-kisat olivat hieno tapahtuma. Siitä iso kiitos järjestäjäseuroille, Pornainen Heavy Teamille, Helsingin Poliisivoimailijoille ja Laukkosken Taimille. Kisassa oli huomattavasti enemmän osanottoa, kuin parina viime vuonna ja yksipäiväinen kisa venyi lähemmäs iltakymmentä. Ehkä ensi vuonna taas siirrytään myös juniorien voimanostokisassa kahden päivän kisaan.

Kuohulaiset ovat seuraavan kerran tulessa 25.-27.3. Kuusamossa järjestettävissä Veteraanien Voimanoston SM-kisoissa, joissa lavalle saapuvat Toivo Kyllönen ja Antero Juntunen.

Kaikki tulokset

Lisää kuvia

Kaikki nostot videoina

Yksi vastaus artikkeliin “Voimanoston Juniorien SM-kisat, Pornainen 5.3.2011”

  1. rinne sanoo:

    Hyvä Juho

Uutisia