Lentopallovalmentajat Risto Kovasen opissa

15 innostunutta tulevaa juniorivalmentajaa oli kokoontunut 16.04 2011 Pietari Brahen koululle saamaan oppia valmennuksen uusista tuulista. Aloittavan ohjaajan koulutuksen yksi tarkoitus on antaa perustiedot ja samalla kivijalka koko valmennukselle. Toinen tärkeä tavoite on yhtenäistää ja päivittää valmentajien perustietämys samalle tasolle.

Lentopalloliiton Väli-Suomen aluepäällikkö,ex-maajoukkuepelaaja Risto Kovanen oli erittäin iloinen saadessaan kutsun Kajaaniin. Myös hyvin motivoitunut ja innokas ryhmä loi pohjan hyvälle koulutukselle. Sopiva määrä teoriaa ja käytäntöä ammattitaitoisen opettajan ohjaamana oli kaikin puolin menestys. Osallistujamäärä oli yksi korkeimmista Kovasen uralla.

Koulutuksessa painotettiin monipuolisen harjoittelun tärkeyttä. Aamun teoriaosuuden jälkeen siirryttiin demoharjoituksiin ja F-, E- ja D-junioreitten sääntöihin. Käytännön harjoitukset olivat hyviä ja havainnollisia. Ruokailutauon jälkeisessä teoriaosuudessa käytiin pääkohtia ohjaajan roolista, opettamisesta, ohjaamisesta, harjoittelun tukitoimista, harjoituksen rakenteesta ja suunnittelusta.

Päivän päätteeksi suunniteltiin ja toteutettiin parityönä käytännön opetusharjoitus, jossa valmennettavina toimivat muut valmentajat. Opetusharjoituksen jälkeen kouluttaja sekä valmentajat antoivat harjoituksesta rakentavaa palautetta. Oli mukava huomata että näinkin lyhyellä valmistautumisajalla keksittiin monipuolisia ja toimivia harjoituksia.

Koko päivän kestänyt koulutus kului nopeasti ja paljon uutta asiaa saatiin ja sitä on nyt hyvä sisäistää ajan kanssa. Päivän ehdottomina kohokohtina olivat kouluttajan ja koulutettavien teoriaosuudessa esittämät omakohtaiset kokemukset ja käytännössä suoritetut harjoitteet. Koulutus antoi hyviä perusteita harjoitusten suunnitteluun ja toteutukseen. Uskomme vahvasti, että ammattimainen valmennus niin eettisesti, kuin liikunnallisestikin antaa lajille laatua jota kannattaa tavoitella myös tulevaisuudessa.


Kommentit on suljettu.

Uutisia