Voimanoston RAW-kisat, Kajaani 13.8.2011

Voimanoston RAW-kisat, Kajaani 13.8.2011

Kajaanin Kuohun järjestämissä RAW-voimanostokisoissa oli tällä kertaa viime vuotta laihempi osanotto, kun raw-penkkipunnerruksen Suomenmestaruuskisat käytiin samana viikonloppuna Porissa. Raw-voimailussahan on kyse nostamisesta ilman tukea antavia varusteita – siis raa’alla voimalla. Kajaanissa kisaan otti osaa viisi nostajaa, joissa mukana kotiseuran Olli Törrönen ja Heidi Heikkinen.

Ensimmäisissä voimanostokisoissaan nostanut 16-vuotias Törrönen nosti hienon 8 onnistuneen noston sarjan. Ainoa punainen merkintä Ollin pöytäkirjassa oli viimeinen penkkipunnerrus 92,5kg:n painosta. Tulokseksi nuorukaiselle kyykystä 120kg, penkistä 90kg ja maastavedossa 135kg. Yhteistulokseksi siis 345kg sarjaan alle 74kg. Heikkisellä oli vaikeampi päivä, kun vain ensimmäinen kyykky 75kg:stä hyväksyttiin. Penkistä Heidi jäi niin ikään aloituspainoihinsa, 60kg:hen. Veto kulki huomattavasti paremmin, kun Kuohutar veti viimeisellään tiukasti uudet ennätysraudat 105kg ja paransi myös yhteistulosennätyksensä 240kg:hen.

Kisan parhaasta tuloksesta vastasi Sotkamon Visan Pekka Tervo. Visan nuori mies kasasi yhteistuloksen 567,5kg, joka koostui 197,5kg:n kyykystä, 140kg:n penkkipunnerruksesta ja  230kg:n maastavedosta. Veteraanisarjassa käytiin tiukka kisa Oulunsalon Voimailijoiden Vilho Määtän ja Äänekosken Huiman Tapio Kähärin välillä. Kamppailu kääntyi Määtän eduksi maastavedossa 13 wilksin pisteen erolla.

Raw-voimailu on vakiinnuttamassa paikkaansa voimanostomaailmassa vastalauseena tiukoille varusteille. Varusteilla nostaminen jättää kikkailulle ja jossittelulle varaa ja antaa kyseenalaisen julkisuuskuvan olympialajiksi pyrkimästä urheilulajistamme. Raw-penkin SM-kisoihin olikin ilmoittautunut yli 200 nostajaa, joka on viime vuosien arvokisoihin verrattuna loistava osanotto.

Kaikki tulokset

Kommentit on suljettu.

Uutisia