”Me halutaan pelata lentopalloa, maksoi mitä maksoi!”

Lue ja kuuntele YLE Kainuun juttu juniorilentopallosta:

Juniorilentopallon harrastajia on tänä syksynä Kainuussa enemmän kuin 15 vuoteen. Esimerkiksi Kajaanissa harjoituksissa käy 40 6-15-vuotiasta nuorta. Välillä jo kuihtumassa olleen lentopalloinnostuksen nousu johtuu erityisesti lasten omasta kiinnostuksesta lajia kohtaan. Kajaanin Kuohun lentopallojaoston puheenjohtaja Jaakko Saarinen kertoo nuorten tulevan oma-aloitteisesti kysymään lentopallonpelaamismahdollisuuksia.
– Kerran harjoitusvuorolla kaksi 15-vuotiasta tyttöä tuli sanomaan minulle, että pitäisi saada välttämättä pelata lentopalloa. Kysyin, jotta miten monta teitä on tulossa? Tytöt kysyivät, montako saa tulla? He kertoivat haluavansa valmentajan, salivuoron, maksoi mitä maksoi. ”Me haluamme pelata lentopalloa!” Saarinen laittoi valmistelut heti käyntiin.
– Otin vahtimestariin ja valmentajaan yhteyttä ja päätimme, että pakkohan tällaisten tyttöjen on päästä pelaamaan. Siitä lähtien tytöt ovat hallilla pelanneet. Harjoituksissa on jatkuvasti käynyt 15-16 tyttöä kerran viikossa pelaamassa 1½ tunnin vuorolla.

YLE Kainuu

Kuuntele Saarisen Jaakon ja Holapan Helin radiohaastattelu allaolevasta linkistä.

Nuoret haluavat pelata lentopalloa

Kuva: YLE / Sanna Kähkönen

Kommentit on suljettu.

Uutisia