Lentopalloilijoilla ainutlaatuinen viikonloppu Kajaanissa

Kajaanissa pelattiin menneenä viikonloppuna lentopallon C-nuorten alue-SM-kisat. Aiemmin tämän tason lentopalloa on pelattu meillä reilut parikymmentä vuotta sitten, joten kyseessä oli ainutlaatuinen tapahtuma. Pelit alkoivat jo perjantaina, mikä tarkoitti sitä, että kaukaa tulleet joukkueet olivat heränneet jo aamuyön tunteina ja ottaneet suunnan kohti Kajaania. Kajaanin Kuohun talkooväki saikin hallin hyvälle mallille ennen pelien alkua.

Pelit käynnistyivät perjantaina klo 17.30 ja niitä pelattiin vielä myöhään illalla aikataulun ollessa vähän jäljessä. Avajaisia vietettiin perjantaina pelien välissä. Juhlapuhujiksi saapuivat Kajaanin kaupungin sivistysjohtaja Mikko Saari sekä kainuulaislähtöinen lentopallon pioneeri Janne Heikkinen. Avajaisissa esiintyi myös Keskuskoulusta saapunut musiikkiluokkalaisten ryhmä, jossa oli esiintyjiä luokilta 7.-9. Maamme-laulun esitti kauniisti laulanut Anni Seppänen.

Jokaiselta viideltä alueelta oli saapunut kaksi tyttö- ja poikajoukkuetta. Alkusarjan peleissä oli tiukkoja taisteluja, mutta erot joukkueiden välillä oli jo nähtävissä. Mitaliotteluihin selvisivät pojissa Lounas1 ja Länsi1 pelaamaan sijoista 1-2, sekä Itä1 ja Pohjoinen1 sijoista 3-4. Idän pojat antoivat hyvän vastuksen pohjoiselle, mutta jäivät lopulta sijalle 4, erien mentyä 2-0. Myös kultamitalista taisteltiin lujasti, mutta lännen pojat joutuivat toteamaan lounaisen joukkueen tällä kertaa paremmaksi, erien mentyä myöskin 2-0 voittavalle joukkueelle.

Tyttöjen finaaleissa sijoista 3 ja 4 pelasivat Itä1 sekä Etelä1. Ensimmäisessä erässä idän tytöt olivat hukanneet taistelutahtonsa, mutta toinen erä oli sen verran tiukka, että kolmas erä ei ollut kaukana. Etelän tytöt kuitenkin voittivat erät 2-0. Kultamitalitaisto tyttöjen välillä käytiin Länsi1 ja Lounas1 -joukkueiden kesken. Molemmilla voitontahto oli kova, mutta lounaan tyttöjen kovaa joukkuetta oli vaikea päihittää. Erät menivät tässäkin 2-0. Kultamitalit menivät siis sekä pojissa että tytöissä Lounais-Suomeen.

Päättäjäiset ja mitalien jaot alkoivat viimeisten pelien jälkeen. Päättäjäisissä esiintyi nuori trumpetisti Tiitus Erola, joka soitti voittajille fanfaarit. All Stars –joukkueetkin valittiin, ja siihen pääsivät pojista Niko Suihkonen Pohjoinen, Matias Sosunoff Etelä, Tero Hakulinen Itä, Juuso Kontio Lounas, Anton Välimaa  Länsi, Voitto Köykkä Lounas ja tytöistä Veda Mansikkaviita Lounas, Venessa Loukonen Lounas, Hanna Rahko Lounas, Emmi Riikilä Länsi, Jenny Vähäsarja Lounas, Anni Mertakorpi Etelä.

Katsomo eli täysillä mukana peleissä. Katsojia olikin saapunut paikalle todella hyvin, osan ollessa myös pelaajien vanhempia. Kannustusta ei puuttunut varmasti miltään joukkueelta, siitä pitivät huolen omat pelaajat, huoltajat ja vanhemmat sekä muuten vaan lentopallon C-junnujen kärkeä katsomaan tulleet katsojat. Koko turnauksen ajan tunnelma oli katossa ja kaikilla jäi varmasti mukavat muistot viikonlopusta.

Yhteenveto tuloksista

POJAT

  1. Lounas pojat 1
  2. Länsi pojat 1 (2-0 25-17, 25-21)
  3. Pohjoinen pojat 1
  4. Itä pojat 1 (0-2 22-25, 19-25)

TYTÖT

  1. Lounas tytöt 1
  2. Länsi tytöt 1 (2-0 25-19, 25-23)
  3. Etelä tytöt1
  4. Itä tytöt1 (0-2 12-25, 24-26)

Loput tulokset löydät osoitteesta http://junnulentis.fi/ikakaudet/c-aluesm/kajaani2013/

Kuvia löydät osoitteesta https://www.facebook.com/cnuortensm sekä myöhemmin myös https://www.kajaaninkuohu.fi/

Kommentit on suljettu.

Uutisia