Toivo Kyllönen uuteen Suomenennätykseen Ylitorniolla!

EM-kisoihin valmistautuva Toivo Kyllönen kävi epäonnistuneen SM-kisan jälkeen koittamassa kuntoaan Ylitorniolla kansallisissa voimanostokisoissa. Osanotto oli pohjoisessa vaisua, sillä käydyissä penkkipunnerruskisoissa osanottajia oli kaksi ja voimanostokisassa kolme.  Mielenkiintoa kisassa kuitenkin riitti, sillä Topilla tähtäimessä oli kyykyn SE, Käsivarren Koukistajien Rosa Pietikäinen kisasi ensimmäisissä kisoissaan ja Aavasaksan kisan Hannu Hyrkäs teki paluun kilpalavoille loukkaantumisen jälkeen.

Topin kisa sujui kohtalaisen hyvin. Kyykyn aloitus 185kg oli jo Suomenennätys ja rauta nousi kevyesti. Tavoite siis tuli saavutettua. Toinen yritys 195kg:stä jäi korkeaksi ja kolmas 200kg:stä jäi pohjaan. Viisi viikkoa sitten kätensä pahan näköisesti SM-kisoissa loukannut Kyllönen suoriutui penkistä yllättävän hyvin. Tulos oli vaatimaton 95kg, mutta olkapää ei kovasti kipeytynyt ja se on jo voitto sinällään. Maastaveto näytti ensimmäisen kahden vedon osalta todella nihkeältä, kunnes vanha kettu viimeisellään keksi vetää kapeammalla jalka-asennolla ja viimeinen 205kg:n veto oli sarjan kevein. Yhteistulos Topille 485kg.

Kisassa nähtiin myös toinen Suomenennätys, kun Rosa Pietikäinen taisteli 112,5kg:n SE-kyykyn ylös. Ensimmäisissä kisoissaan nostaneella Pietikäisellä nostot olivat teknisesti vielä vaatimattomia, mutta voimaa tytössä löytyy. Rosa kisaa samassa sarjassa Kuohun Heidi Heikkisen kanssa, joten ensi keväänä Heidille haastajia löytyy. Hannu Hyrkäs teki nilkkavamman jälkeen paluun kisalavoille ja teki kisan parhaan tuloksen kyykäten 210kg, penkaten 150kg ja vetäen 220kg maasta. Hyrkäs taas kilpailee Kuohun Tarmo Lähdesmäen kanssa samassa sarjassa ja kuntoon päästessään on kova luu sarjassa M 93kg.

Pienissä salikisoissa oli reipas tunnelma ja vaikka tosissaan nostettiin, oli hymy herkässä niin toimitsijoilla, kuin kilpailijoilla.

topi ja hannu

Kommentit on suljettu.

Uutisia