Voimanoston maakuntaottelu 2014

Kajaanin Kuohu ja Sotkamon Visa selvittelivät jälleen paremmuuttaan voimanostossa. Viime vuonna Kajaanissa Kuohu vei kisassa selvän voiton, joten Visa oli kotiareenalleen kasannut joukkueeseensa parhaat nostajansa. Kuohu sai viime vuoden tapaan hyvän joukkueen jalkeille, vaikka joitain kieltäytymisiä ja estymisiäkin tuli. Visan joukkueessa kisasivat Jani Korhonen, Pekka Tervo, Timo Salminen ja Tuomas Tolvanen. Kuohua kisassa edustivat Tarmo Lähdesmäki, Olli Törrönen, Peetu Heikkinen ja Antti Okuloff

Joukkuekisa Visalle Jani Korhosen johdolla

Kuohun joukkue aloitti kisan vahvasti ja johti kisaa kyykkyjen jälkeen selvästi ja kaksi parasta kyykkääjää olivat Olli (215kg) ja Tarmo (225kg) . Penkiltä kuitenkin Visan joukkue meni menojaan ja vaikka Olli punnersi ennätyksensä 152,5kg oli Jani vielä kovempi ja vei penkkiosuuden 162,5kg:n punnerruksellaan. Maastavetoon lähtiessä joukkuekisa oli käytännössä ratkennut, sillä muiden tehdessä tasaisia 200-250kg tuloksia, Jani Korhonen varasti shown ja repi viimeisellään 285kg. Jani on sikäli erikoinen nostaja, että hän kyykkää 100kg vähemmän, kuin vetää. Näin visa tasoitti puntit ja voitti joukkuekisan yhteistuloksella 2295kg. Kuohun tulokseksi kertyi lopulta 2185kg.

Peetu ja Olli ennätystuloksiin

Olli Törrönen / -95 M 105kg

Viime kauden erinäisistä vaivoista kärsinyt Törrönen oli saanut itsensä taas hyvään nostokuntoon ja arveltiin, että Olli pystyisi joukkuekisassa todella hurjiin tuloksiin. Hyviä tulokset toki olivatkin, mutta kyykyn tekniikkavirhe kostautui toisessa nostossa, eikä kolmanteen kannattanut korottaa, vaikka voimia olisi ehkä ollutkin parempaan. Penkiltä Olli onnistui parantamaan ennätystään 2,5kg, joten siinä saatiin optimaalinen tulos. Maastavedossa kolmanteen ahnehdittiin vähän liikaa rautaa ja tekniikka ei aivan pitänyt 265kg:a vielä. Olli teki kaikesta huolimatta selkeän parannuksen yhteistulosennätykseensä ja oli joukkueensa paras nostaja.

  • TULOS
  • Kyykky 215kg
  • Penkki 152,5kg (E)
  • Veto 250kg (E)
  • Yht. 617,5kg (E)

Peetu Heikkinen / -97 M 93kg

Peetu oli toipunut SM-kisojen epäonnistumisesta ja rauta totteli nuorukaista Sotkamossa hienosti tuloksena joka lajissa ennätys ja uudelle sataluvulle siirtyminen yhteistuloksessa. Kyykyn aloitus 165kg oli naurettavan helppo, mutta 10kg korotus tuntui silti hieman rajulta. Peetu teki kuitenkin uransa tähän asti teknisesti tyylikkäimmän nostonsa ja uusi ennätys 175kg nousi erittäin kevyesti. Penkiltä mentiin varovaisesti pienillä korotuksilla ja SM-kisoissa kahdesti hylätty 100kg tuli Sotkamossa hyväksytyksi uudeksi ennätykseksi. Bravuurilajissaan, maastavedossa, Peetu huudatti yleisöä, kun viimeisellä 225kg totteli vasta 16-vuotiasta junioria ja 500kg:n yhteistulos varmistui.

  • TULOS
  • Kyykky 175kg (E)
  • Penkki 100kg (E)
  • Veto 225kg (E)
  • Yht 500kg (E)

Antti Okuloff / -97 M 105kg

Antti lähti kisaan epävarmimpana omasta kunnostaan, mutta teki venyi samoihin tuloksiin, kuin maaliskuun SM-kisoissa. Lämmittelyissä muhivat jo katastrofin ainekset, kun 140kg jäi välille, mutta Oku piti hermonsa ja suoritti 150kg:n aloituksensa leikiten. Viimeiseen yritykseen lastattu 165kg oli kisan pisin nosto, kun Antti paini tangon kanssa kymmenkunta sekunnin nostovaiheen ajan ja niin vain ennätysraudat lopulta saavuttivat loppuasennon. Penkiltä ei aivan SM-kisojen tasoiseen haamunostoon pystytty, mutta toisella punnerrettu 95kg oli hyvä perustulos. Maastavedossa Oku oli vaikeuksissa loppuasennon kanssa, mutta toisella nostolla tasarauta 200kg kääntyi hyväksyttyyn loppuasentoon. Antti oli muutenkin nuoren joukkueeen nuorin ja isoin nostaja, sillä 16-vuotiaalla juniorilla pituutta on jo 190cm.

  • TULOS
  • Kyykky 165kg (E)
  • Penkki 95kg
  • Veto 200kg
  • Yht 460kg

Tarmo Lähdesmäki / -85 M 105kg

Kuohun joukkueen ainoan avoimen luokan nostajan odotukset kisaan olivat varsin vähäiset, sillä SM-kisat olivat tuloksellisesti katastrofi ja aloitukset siksi erittäin varovaiset. Lämmittelyissä kyykky tuntui raskaalta ja Tarmo hätäpäissään vielä kevensi aloitustaan 5kg – virheellisesti. Rauta oli seuran puheenjohtajan selässä erittäin kevyttä ja viimeisellä kyykätty 225kg olisi ollut sopiva aloituspainoksi. Penkkaaminenkin onnistui kohtuullisesti, vaikka viimeiseen nostoon ahnehdittiin 2,5kg liikaa ja tulos jäi ennätyksestä muiden lajien tapaan 5kg. Maastavedossa taas sama virhe, kuin kyykyssä. Rauta oli erittäin kevyttä ja tulokseksi tehty 250kg olisi sopinut aloituspainoksi. Kiloja jäi siis ottamatta, mutta Tarmo saavutti tavoitteensa ja palasi yli 600kg:n kerhoon Ollin seuraksi.

  • TULOS
  • Kyykky 225kg
  • Penkki 132,5kg
  • Veto 250kg
  • Yht 607,5kg

Joukkuekisaa maustamassa myös ulkopuolisia nostajia

Alunperin tarkoituksena oli, että joukkuekisa nostaisi omana ryhmänään ja muut toisessa ryhmässä. Perumisten ja logistiikan helpottamisen vuoksi kisat muutettiin kuitenkin yhteen ryhmään, mikä toimi hyvin. Kiimingistä oli saapunut tuttuja miehiä tekemään kovia tuloksia ja mukana oli myös visalta ja kuohulta naisnostajat, jotka jälkeenpäin ajateltuna olisivat voineet hyvin kuulua myös joukkekisaan.

Sara Tyynelä / -94 N 52kg

Sara tuli kisaan tekemään ensi keväälle SM-tulosrajaa ja hakemaan kokemusta. Kyykyssä koitettiin ensimmäistä kertaa tukea antavaa vyötä ja jo muutenkin ennätyskunnossa ollut Tyynelä onnistui kyykyssä parantamaan ennätystään hurjasti 57,5kg:n. Penkillä kaksi ennätysyritystä 45kg:stä jäivät vielä välille, mutta tulosraja näytti ylittyvän kirkkaasti. Maastavedon lämmittelyissä kuitenkin selässä tapahtui jonkinlainen venähdys ja vaikka vyön kanssa nostaminen ei tehnyt kipeää, päätettiin kisa vain tekemällä tulos.

  • TULOS
  • Kyykky 57,5kg
  • Penkki 40kg
  • Maastaveto 40kg
  • Yht 137,5kg

Voimailunäytös parhaasta päästä

Kaiken kaikkiaan Visan ja Kuohun ideoima maakuntaottelu oli menestys jo toisena vuotena putkeen. Sää oli mitä mainioin, ohikulkevat ihmiset jäivät katselemaan suorituksia ja suuri osa jopa innostui kannustamaan. Uskaltaisin väittää, että meno oli huomattavasti kovempi, kuin valtaosassa kevään arvokisoissa! Seurojen vastakkainasettelu ja tutut nostajat selvästi kiinnostavat ja perinnettä tullaan jatkamaan ensi kesänä Kajaanissa. Raati-maljasta käydään myös ensi vuonna entistä kovempi kilpailu, kun nostajat kehittyvät ja kaikki parhaat saadaan mukaan molemmista seuroista. Tilanne 1-1.

Kommentit on suljettu.

Uutisia