Topi Kyllönen Euroopan mestariksi!

Topi artikkuvKajaanin Kuohun Toivo Kyllönen on voittanut Tshekin Pilsenissä käydyissä voimanoston veteraanien Euroopan mestaruuden sarjassa M60 120+kg! Topin sarja oli ennakolta erittäin tiukka ja varsinkin penkin osalta ilmassa oli paljon kysymysmerkkejä.

Peli kuitenkin ratkesi pitkälti jo kyykyltä, kun Saksan Paul Harald hölmöili jääden ilman tulosta ja Kyllönen löi taululle viimeisellään 230kg, jolla hän jätti myös Ruotsin Christen Tryggin 40kg:n päähän.

Penkilläkin Topi onnistui olosuhteet huomioon ottaen hyvin tehden tuloksen 117,5kg. Ruotsin Trygg otti aloitti varmalla 110kg:lla ja veti sitten tiukan paidan päälle, jolla nostamisesta ei tullut mitään 160kg:n ja 170kg:n yrityksillä. Saksan Harald voitti penkin lajikullan tuloksella 160kg ja Topille siis yli odotusten lajihopeaa.

Maastavetoon lähtiessä peli oli jo selvä ja Topi varmisti euroopan mestaruuden ensimmäisellä 200kg:n vedollaan. Toisella tulos kaunistui 215kg:n, joka kesti myös Tryggin hyökkäyksen lajikultaan. Topin saldo kisasta siis kaksi lajikultaa, lajihopea ja yhteistuloskulta tuloksella 562,5kg.

Kajaanin Kuohua edusti kisassa myös Antero Juntunen, joka myös ensimmäistä kertaa yli 60 vuotiaiden sarjassa pystyi kisaamaan muissakin lajeissa mitaleista, kuin bravuurilajissaan maastavedossa. Kuitenkin penkkipunnerruksessa Juntunen edelleen antaa liikaa tasoitusta kilpaveljilleen ja siksi yhteistuloksessa pärjääminen on vaikeaa.

Antsa jäi erittäin niukasti 215kg:n kyykyllään lajineloseksi, kun mestaruus meni 220kg:n tuloksella. Penkkipuolella Anteron tulos oli omalle tasolleen 105kg, mutta kuten edellä mainittu, kaverit olivat kymmeniä kiloja edellä ja lajikultaan vaadittiin 160kg:n pukkaus. Maastavedossa Antero taisteli hienosti lajihopealle ja yritti viimeisellään haastaa yhteistulospronssista Saksan Günter Lüdecken, mutta 262,5kg oli liikaa jopa Juntuselle. Maastavedon lajikulta meni ihmemiehelle, Unkarin Janos Fabrille, joka 69-vuotiaana veti 270kg maasta. Fabri voitti myös sarjan mestaruuden yhteistuloksessa.