Topin Toukoset, Kajaani 5.9.

Vienankadun punttisalilla järjestettiin lauantaina 9.5. perinteikkäät penkkipunnerruskisat, Topin toukoset. Kuohulaisten talkoovoimin laajentamalle salille saapuikin lauantaiaamuna kaksikymmentäyksi urheilijaa huoltajineen ja tukijoukkoineen. Kuohulaisista kisaan osaa otti kaksi yleisen sarjan miesnostajaa, Tarmo Lähdesmäki ja Timo Manninen, naisveteraani Aira Knutars ja vasta 14-vuotias Jaakko Kemppainen.

Toukoset nostettiin kolmessa ryhmässä, joista ensimmäisessä penkkasivat Jaakko ja Aira. Jaakko onnistui tärkeimmässä tavoitteessaan ja teki kolme onnistunutta suoritusta ja paransi kisaennätystään 57,5 kiloon. Airan nostot kulkivat myös hienosti ja hieman olkapäänsä kanssa vaikeuksissa ollut nostaja teki tuloksen 80kg. Viimeinen työntö 82,5kg:stä tuli myös ylös, mutta pienen tekniikkavirheen myötä hylättiin 2-1 tuomariäänin. Aira palkittiin kisojen parhaana naisnostajana.

Loput kaksi kuohun urheilijaa nostivat kisan päättävässä kolmannessa ryhmässä. Miesten SM-viitonen, Timo Manninen, avasi 150 kilolla rikkoen samalla ensi kevään SM-tulosrajan 67,5kg sarjaan. Vapautuneena Manninen paransi penkin ennätyksiään vielä kahdesti, toisella nousi 160kg ja kolmannella vielä 165kg. Tarmo Lähdesmäki sivusi viimeisellä työnnöllään ennätystään 165kg, jolla hän jäi oman sarjansa SM-tulosrajasta vielä viisi kiloa.

Kevään kisakausi alkaa olla toukosten myötä paketissa. Topi ja Tarmo käyvät vielä 23.5. pohjoissuomen voimanoston mestaruuskisoissa Sotkamossa, minkä jälkeen päästään kesäreeneille kuntouttamaan kuka mitäkin kovan kevään jälkeen. SM-kisat on myös nostettu ja kuohun saldoksi niistä jäi neljä mitalia. Penkkipuolella veteraaninostaja Aira Knutarsin mestaruuden lisäksi Lari Heikkinen nosti juniorien pronssia ja voimanostopuolella saavutetuista kahdesta hopeamitalista vastasivat konkarit Topi Kyllönen ja Antero Juntunen.

Kaikki tulokset

Kommentit on suljettu.

Uutisia