Penkkipunnerruksen TUL:n mestaruuskisat, Ylöjärvi 13.6.2009

Tampereella järjestettyjen TUL:n 90-vuotis liittojuhlien yhteydessä järjestettiin paljon liiton alaisien lajien mestaruuskilpailuja. Ylöjärvellä pidetyissä penkkikisoissa kisasi viisi Kajaanin voimailijaa: Aira Knutars, Tarmo Lähdesmäki ja juniorit Lari Heikkinen, Jaakko Kemppainen sekä Juho Pyykkönen. Kuohun ryhmä toi TUL:n kisoista kotiin neljä mestaruutta ja yhden hopean.

Voimailijoiden kisat nostettiin lauantai-aamuna, joten reissuun lähdettiin jo perjantaina ja majoituttiin Kivirannan kokous- ja juhlakeskuksessa reilu kymmenen kilometriä Tampereelta ja kisapaikalta, Ylöjärveltä. Ensimmäinen haaste oli jo vaakalla, kun Lähdesmäki joutui vetämään painoa ja pääsi sarjaansa vain 100g:n marginaalilla. Pyykkösellä puolestaan oli alipainoa ja hänet onneksi saatiin siirrettyä sarjasta 82,5kg sarjaan 75kg. Nostajia oli kisapaikalle kertynyt mukavasti reilut neljäkymmentä ja kisat nostettiin neljässä ryhmässä. Ensimmäisessä nostaneet Aira Knutars ja Lari Heikkinen tekivät molemmat kaksi onnistunutta nostoa ja tuloksiksi Airalle 77,5kg ja Larille 112,5kg. Molemmilla mestaruudet sarjoissaan.

Toisessa ryhmässä lavalle pääsivät Juho ja Tarmo. Juholla kyseessä oli ensimmäiset viralliset kisat ja vasta 14-vuotias nuorukainen piti tekniikan kasassa ja teki kolme puhdasta suoritusta saaden tuloksekseen 67,5kg, mikä luonnollisesti oli miehen ennätys ja toi mestaruuden. Tarmolla ei penkki kulkenut, mutta avauspaino, 157,5kg, varmisti tuloksen ja hopeaa.

Kuohun toinen 14-vuotias juniorinostaja, Jaakko Kemppainen, nosti kolmannessa ryhmässä ja teki Juhon tavoin komeasti kolme onnistunutta nostoa parantaen viimeisellä 60kg:n työnnöllään Toukosissa tehtyä ennätystään 2,5kg:lla. Neljännessä isojen miesten ryhmässä ei Kajaanilaisia nostanut, kun kuohun ainut Toivo, Topi Kyllönen vielä parantelee olkapäätään.

TUL:n kisoissa järjestelyt pelasivat hienosti ja siitä kiitos järjestävälle seuralle, Ylöjärven Ryhdille. Kisat käytiin läpi ilman taukoja ja saatiin käytyä pariin tuntiin. Ylöjärvellä nostettiin kaikissa ikä- ja painoluokissa, joten kohtalaisen suuresta osanotosta huolimatta harvoissa sarjoissa pääsi tosissaan kisaamaan. Lisäksi huomattavaa oli, että TUL:n juhlakisasta Suomalaiset huippunostajat loistivat pääosin poissaolollaan, mikä kertoo liiton mestaruuden arvostuksen laskusta voimailupiireissä. Liitto itsessään antoi voimannäytteensä lauantai iltana, kun tuhannet ihmiset marssivat läpi juhlakaupungin ratinan stadionille, jossa pääjuhla järjestettiin. Pääjuhlassa valtavat ryhmätanssiesitykset ja liittojuhlan suojelijan, tasavallan presidentti Tarja Halosen, puhe osoittivat kuitenkin, että Työväen UrheiluLiike on voimissaan ja että liittoon kuuluu vielä valtava määrä Suomalaisia urheilijoita ja taustavaikuttajia. Suomalaiset ovat urheilukansaa ja allekirjoittanut näki Tampereella, että urheilun tulevaisuuden eteen tehdään töitä ja myös Kuohun voimailujaosto antaa oman panoksensa näihin talkoisiin!

Tarmo Lähdesmäki

Kaikki tulokset

Kommentit on suljettu.

Uutisia