Voimanoston kalottimaaottelu, Kuusamo 19.9.-09

Suomen, Ruotsin ja Norjan kalottialueiden välinen jokasyksyinen voimainkoitos käytiin tänä vuonna kotimaassa Kuusamossa. Norjalaiset eivät saaneet joukkuettaan jalkautumaan ja joutuivat siten perumaan tulonsa, joten Suomi sai tyytyä ottelemaan parisataa pistettä tilastotuloksissa edelle ollutta Ruotsia vastaan. Suomen joukkueeseen kuului Kajaanista Kuohun Tarmo Lähdesmäki ja Sotkamon-Visan Helena Kvist. Muut nostajat olivat, Kuusamon Eräveikkojen isäpoikapari Petteri ja Asko Keränen, ja Aavasaksan kisan nuorukaiset Arttu Pääkkönen ja Miika Korva

Kyykyt kulkivat Suomen joukkueella varmasti, kun Suomen sarakkeeseen merkattiin yhteensä vain kolme punaista. Ruotsin joukkue oli vahvempi, mutta epävarmempi, ja niinpä Rickard Tano aiheuttikin pientä jännitysmomenttia ottelun kannalta, kun hän epäonnistui kaksi ensimmäistä kyykkyään 280kg:stä. Ottelu käytännössä ratkesi, kun Tano kuitenkin onnistui kolmannellaan ja Suomi sai alkaa keskittyä enemmän henkilökohtaisten tulosten tekemiseen. Kajaanilaisilta kyykyt sujuivat hyvin. Helena kyykkäsi uuden ennätyksensä, joka nyt kirjataan 160kg ja Tarmonkin kyykyt kulkivat hyvin, kun 230kg lähti viimeisellä raketin lailla ylös, mutta nosto kaatui eteen ja rauta pysähtyi, joten voimaan jäi toisen kierroksen 215kg.

Penkilläkin Ruotsalaiset nostelivat kovimmat romut, mutta kevyemmät Suomalaiset, Petteri ja Tarmo, tekivät kuitenkin kovimmat pisteet penkiltä. Helena paranteli taas ennätyksiään ja siirtyi uudelle kymmenluvulle 80kg:n punnerruksellaan. Tarmokin teki vakuuttavaa työtä penkiltä ja kolmella onnistuneella nostolla tulokseksi saatiin 162,5kg.

Viimeinen laji oli taas vahvojen Ruotsalaisten näytöstä. Länsinaapurin nostajat repivät ylös kaikki romut, mitä uskalsivat lastata, joten heiltä puhdas pöytäkirja. Suomalaisetkin suoriutuivat vedosta hyvin. Kuusamon oma 75-kiloinen vetokone Petteri Keränen veti toisellaan 280kg ja yritti viimeisellään ennätysrautoja 307,5kg, jotka hyvästä yrityksestä huolimatta olivat vähän liikaa. Tarmolla maastaveto tuotti kuitenkin oman ennätyksen 227,5kg ja viimeinen yritys 235kg:stä ei ollut paljosta kiinni. Helena jatkoi loistavia suorituksiaan ja veti viimeisellään 157,5kg, mikä oli taas Hellun oma ennätys ja toi myös arvokkaan voiton Ruotsalaisesta kilpasisaresta, Emma Björklundista. Erittäin tiukassa taistelussa naisten väliin jäi vain 0,33 pisteen ero Helenan hyväksi!

Ruotsi oli siis tänä vuonna ylivoimainen joukkueena, mutta parhaat mies ja naisnostajat olivat Suomen Petteri Keränen ja Helena Kvist. Harmillista ottelussa oli Norjan poisjäänti, mutta tunnelma Kuusamon Urheilutalolla oli siitä huolimatta loistava ja yleisö oli erinomaisesti mukana sekä Suomen, että Ruotsin nostoissa. Myös Suomen joukkueen huolto pelasi joukkueenjohtaja Jouni Kvistin johdolla erittäin hyvin ja joukkuehengestä sai varmasti joka nostaja lisätsemppiä. Ensi vuonna ottelun järjestää vuorostaan Ruotsi ja sinne myös Norjalaiset toivottavasti ehtivät!

Kaikki tulokset

Kommentit on suljettu.

Uutisia