Ruskanostot, Sotkamo, 10.10.-09

Kolme Kuohulaista otti osaa syksyisiin Ruskanostoihin Sotkamossa. Heidi Heikkinen palasi tauon jälkeen kisalavoille, juniori Jaakko Kemppainen lähti tekemään SM-tulosrajaa ja veteraani Antero Juntunen lähti parantelemaan ennätyksiään. Kisaan otti osaa 20 voimailijaa ja ne käytiin yleisessä ikäluokassa.

Kyykyt sujuivat kuohulaisilta kohtuullisesti. Antero otti kolmannellaan ennätyksensä 205kg taistellen, mutta Jaakolla ja Heidillä toiset kyykyt epäonnistuivat. Jaakolla toinen yritys 100kg:stä meni kokemattomuuden piikkiin, kun nuorukainen nosti painot telineisiin ennen tuomarimerkkiä ja Heidillä kilpailemattomuuden piikkiin, kun 50kg epäonnistui tekniikkavirheen takia. Molemmat nostajat kuitenkin paikkasivat kolmansillaan, joten tuloksiksi Heidille 50kg ja Jaskalle 100kg

Jaakon ja Heidin penkit sujuivat paremmin, kun Heidi otti ilman penkkipaitaa 52,5kg ja Jaakko sivusi ennätystään ja punnersi toisellaan 60kg, mikä jäi myös tulokseksi, kun 65kg kolmannella oli vielä vähän liikaa. Antero otti aloitukset löysällä paidalla varmasti ja nostojen välissä vedettiin kisapaita päälle ja toisella 112,5kg oli helppo. 117,5kg jäi kuitenkin pienen tekniikkavirheen takia välille, joten päästiin siirtymään Antsan bravuurilajiin, eli maastavetoon. Vedoissa kuohulaisille ei merkattu muuta kuin valkoista pöytäkirjaan. Heidin sarja 60kg, 70kg, 75kg paransi ennätyksiä kerralla 7,5kg. Jaska teki komean debyytin myös maastavetopuolella. Kolme onnistunutta ja tulokseksi 125kg. Antsa teki viimeisellään piiriennätyksen ja hänen vetosarjansa oli 210kg, 240kg, 247,5kg ja vielä varojakin jäi veteraanien EM-kisoissa vedon lajikultaa voittaneelle Suomussalmelaiselle.

Tiivistahtisten kisojen parhaana miesnostajana palkittiin isäntäseuran Erno Paavola pistein 488,95 ja naisista Kuohun Heidi Heikkinen pistein 219,48. Antsa ja Jaska jäivät sarjoissaan kakkosiksi. Yleisesti kisat olivat Kuohulaisilta onnistuneet. Jaakko pääsi tavoitteeseensa, eli SM-tulosraja on tehty ja päästään keskittymään treenaamiseen. Heidi sai taas vähän tuntumaa kisalavoille tehden maastavedossa ennätykset ja Antsa paransi omia yhteistulosennätyksiään kymmenellä kilolla ja on hyvässä aikataulussa ensi kevään arvokisoja ajatellen.

Kaikki tulokset ja videot Sotkamon Visan Live palvelusta

Kommentit on suljettu.

Uutisia