Peetu Heikkinen EM-nelonen. Krista Määttä hopealle!

Peetu PMKainuun voimanostajat, Kajaanin Kuohun Peetu Heikkinen ja Sotkamon Visan Krista Määttä ottivat osaa Tsekeissä käynnissä oleviin klassisen voimanoston EM-kisoihin viime viikonloppuna.

Krista nosti lauantain kisassa juniorien (alle 23v) 52kg sarjassa, jossa kolme naista olivat lähtökohtaisesti hyvin tasaisessa kunnossa. Kyykkyjen ja penkkien jälkeen Määttä oli 7,5kg Venäjän Alena Malovaa jäljessä ja kun Krista toisella yrityksellään epäonnistui 140kg:sta ja Malova onnistui viimeisellään 137,5, oli Kristan laitettava hopeataistelussa viimeiseen 145kg. Tämä rauta tuli taistellen ylös ja näin Sotkamoon EM-hopeaa. Puolan Klaudia Rusztyn varmisti mestaruuden kovalla 160kg:n maailmanennätysvedollaan.

Peetu kisasi sunnuntaina erittäin kovassa sarjassa subjunnujen (alle 18v) 93 kiloisissa. Mukana Suomesta myös Heikkiselle tuttu kilpakaveri, Kalle Närhi. Peetu kisasi hyvän kisan sivuten kaikissa lajeissa ennätyksiään ja oli kyykyssä 202,5kg tuloksellaan 4., penkissä 122,5kg tuloksella 5. ja parhaassa lajissaan maastavedossa irtosi lajipronssia. Viimeisellä vedolla yritettiin vielä hurjalla korotuksella 247,5 kiloa, jolla olisi menty lajihopealle ja yhteistulospronssille. Rauta kuitenkin oli vielä Kuohulaiselle liikaa, mutta kovassa kisassa sijoitus 4. Puolaan menneeseen pronssisijaan jäi 15kg ja Kalle Närhen voittamaan hopeamitaliin 50kg. Sarjan voitti ylivoimaisesti Latvian Uldis Kiploks hurjalla ME-tuloksella 670kg!

Kisat Tsekeissä jatkuvat edelleen ja juniorinostajien jälkeen alkavat keskiviikkona avoimen luokan kisat. Kisoja ja tuloksia voi seurata laadukkaasta live-streamistä osoitteessa goodlift.info

Kommentit on suljettu.

Uutisia