Topin Toukoset 2015

Topin Toukoset 2015 järjestettiin tänä vuonna pienempänä kuin aikoihin, kun vain 13 nostajaa saapui Kajaaniin perinteisiin penkkareihin. Kisa oli osanoton vähyydestä johtuen siirretty Vienankadun voimailutiloihin,  mikä palvelikin kisa-areenana pitkästä aikaa mainiosti. Kisassa palkittiin nais- ja miesnostajia wilksin pisteiden perusteella, joita jaetaan suhteuttamalla nostajan elopaino tulokseen.

Kuohun omia nostajia kisassa ei ollut mukana, sillä joukkue valmistautuu ensi viikonloppuna Sotkamossa käytäviin voimanostokisoihin. Sotkamon Visasta mukana olivat Aira ja Jouni Knutars, sekä Pekka Kulju.

Naisnostajia mukana oli kolme ja vaikka Aira Knutars paransi veteraanien Suomenennätystä kahdesti, jäi hän Karihaaran Karun Tiina Sarlinin taakse kisan kakkoseksi. Naisten kolmossijalle punnersi Savon VoimaVeikkojen Viivi Valutie.

Myös miesten puolella rikottiin ennätyksiä. Miesten kolmoseksi punnersi kuulantyöntöä päälajinaan harrastava Iisalmen Vireen Arto Eskelinen veteraanien Suomenennätystuloksella 187,5kg. Hopealle sijoittunut Savon Voimaveikkojen Pentti Pitkänen paranteli niinikään veteraanien SE:tä 176,5 kiloon. Miesten kisan voittanut Pekka Kulju paranteli toisella työnnöllään Kainuun Piirinennätystä ja lastautti vielä kisaväen riemuksi viimeiseen avoimen luokan SE-raudat 195,5kg, joka kuitenkin oli vielä liikaa.

Tämän tyyppisissä pienissä salikisoissa on omat hyvät puolensa, sillä pienemmässä tilassa tunnelmakin on mukavan leppoisa. Osanoton vähyyttä varmasti selitti kuukauden päästä järjestettävät voimanoston MM-kisat, johon etenkin huippuvoimanostajat jo keskittyvät. Ensi vuonna punnerretaan taas toukosissa – pienemmillä tai suuremmilla areenoilla!

Kuvagalleria Kuohun facebook sivulla

Kaikki tulokset – tulossa

Palkitut

Kommentit on suljettu.

Uutisia