Voimanoston opiskelijoiden SM-kisat 4.10.2015, Tampere

Santeri Hilli kisasi taas tauon jälkeen

Kajaanin Kuohusta opiskelijoiden SM-kisoihin lähti kolmen nostajan ja huoltajan iskuryhmä. Kisat alkoivat jo lauantaina painonnostolla ja sunnuntaina oli kuohulaisten vuoro. Kisassa ei painoluokkia eritelty, vaan palkinnot jaettiin wilksin pistein, eli tulos suhteessa elopainoon ammattikoululaisten ja ammattikorkeakoululaisten sarjoissa.

Antti Okuloff teki hienon paluun kisalavoille. Kisaviikolla näytti vielä, että syysflunssa kaataa nostajan, mutta päätettiin kuitenkin lähteä katselemaan, junnujen SM-tulosraja olisi tehtävä. Kyykyillä antti onnistui kohtuullisen hyvin, vaikka viimeisellä yritetty ennätysnosto 190kg:sta jäikin välille. Penkkitulos 110kg sivusi omaa ennätystä ja maastavedetty 215kg jäi ennätyksestä 10 kiloa. Viimeiset yritykset epäonnistuivat Okulla joka lajissa, joten kisarutiinin puute näkyi. Yhteistulos kuitenkin oikeuttaa kevyesti osallistumaan marraskuussa järjestettäviin junioreiden SM-kisoihin. Antti sijoittui ammattikoululaisten kisassa hopealle!

• Antti Okuloff / -97 M 105kg
  • Kyykky 175
  • Penkki 110kg
  • Maastaveto 215kg
  • Yht 500kg

Santeri Hillillä oli niin ikään pitkä kilpailutauko, sillä viimeisimmät kisat olivat tammikuussa. Treeni oli purrut ja Santeri pääsi aloittamaan kyykkynsä ennätysraudoista ja toisella nostolla vielä ennätys parani lisää. Penkiltä ja maastavedosta Santerin tulos lähenteli myös ennätyksiä ja yhteistulos parani kyykyn mukana reilusti. Santeri sijoittui korkeakoululaisten sarjassa kuudenneksi.

• Santeri Hilli / -91 M 93
  • Kyykky 215kg
  • Penkki 150kg
  • Maastaveto 240kg
  • Yht 605kg

Tarmo Lähdesmäki oli seurakavereitaan vastoin kilpaillut erittäin aktiivisesti vuoden mittaan ja se näkyi hyvänä rutiinina.Painon veto alempaan sarjaan ei juuri näkynyt, kun Tarmo teki tasaisen vahvan kisan. Kaikki tulokset olivat painoluokkaan omia ennätyksiä ja yhteistuloskin sivusi ylemmän painoluokan ennätystä. Wilksin pisteissä ylittyi niukasti uusi virstanpylväs, kun 400 wilksiä ylittyi. Loppusijoitus oli korkeakoululaisissa juuri mitalisijojen ulkopuolella neljäs.

• Tarmo Lähdesmäki / -85 M 93kg
  • Kyykky 240kg
  • Penkki 132,5kg
  • Maastaveto 262,5kg
  • Yht 635kg

Kisan ylivoimaisesti kovimmasta tuloksesta vastasi Varpaisjärven vireen Toni Väisänen yli 450 wilksin tuloksellaan. Kakkonen oli Kartsulan Kivan Lauri Tamminen ja kolmas TNT:n Akseli Lintulaakso.

Ensi toukokuussa järjestetään opiskelijoiden kansainvälinen kisatapahtuma SELL-games Tampereella, joten Kuohun opiskelijanostajien tähtäimet lienevät siellä!