Nuorisonyrkkeilypäivät Tampereella 16.-17.4.2016

Tuukka AhtonenNuorisonyrkkeilypäivät iskettiin Tampereella 16.-17.4.2016. Kajaanin Kuohusta kehässä nähtiin Tuukka Ahtonen ja Pyry Holappa, valmentajina Matti Haapamäki ja Tuomas Holappa. Vaa’alla kävi yhteensä 45 nyrkkeilijää joka on verrattain vähän kun huomioidaan että jäsenseuroja nyrkkeilyliitossa on 90 kappaletta. Nuorisonyrkkeilypäivät ovat  D- ja C-juniori poikien ja A-,B-C- ja D-juniori tyttöjen Suomen mestaruus turnaus.

Kajaanilaisista ensimmäisenä kehässä oli vasta 10-vuotias Tuukka Ahtonen. Tuukalla oli ottelu kokemusta kahden ottelun verran ennen kehään astumista. Vastaan asettui Porvoon nyrkkeilyseuran hieman kokeneempi Ivan Zuravel. Ottelu oli tasainen, porvoolaisen hillittömästi iskiessä Ahtosen suojaukseen. Tuomarit näkivät porvoolaisen paremmaksi pistein 3-0. Näin porvoolainen eteni finaaliin ja Ahtonen palkittiin turnauksessa Suomen Mestaruus pronssimitalilla. Sarjassa D-39kg oli 4. nyrkkeilijää.

Kuohun toinen iskijä Pyry Holappa sai vastaansa Kempeleen Pyrinnön Antti Keskitalon. Keskitalo yritti kovasti mutta joutui kuitenkin toteamaan häntä pidemmän ja kokeneemman Holapan paremmakseen. Holappa piti Keskitalon kaukana näyttävillä suorilla ja iskusarjoillaan. Holappa iski Suomen Mestariksi sarjassa D-42kg tuomariäänin 3-0.

D-juniorit ottelevat tekniikkanyrkkeily säännöillä jossa arvostellaan jalkatyöskentelyä, koskemattomuutta ja iskutekniikkaa.

”Mielestäni pojat ovat kehittyneet huomattavasti kevään aikana, jolloin he ovat hakeneet kokemusta kehästä. Pitää kuitenkin muistaa että pojat ovat vasta 10-vuotiaita, Pyry täyttää toukokuussa 11-vuotta. He ovat vielä nuoria sarjoihinsa. Jalkatyötä pitää harjoitella lisää muuten kehässä pojat esittävät näyttävän näköistä nyrkkeilyä. Pojat iskevät vielä Rovaniemellä ensi viikonloppuna ja sitten kausi on pulkassa, syksyllä jatketaan Kajaani Turnauksessa.” Kertoo valmentaja Haapamäki

Kajaanilaisten ottelut

D39 Ivan Zuravel, PoNS Tuukka Ahtonen, KajKu 3 – 0
D42 Pyry Holappa, KajKu Antti Keskitalo, KemPy 3 – 0

Kommentit on suljettu.

Uutisia