Nurmosta C-pojille täyspotti

Lentopallon c-poikien II-divarin turnaus pelattiin lauantaina Nurmossa neljän joukkueen kesken. Turnausvoittajalle oli luvassa nousu I-divariin seuraavalle turnauskierrokselle.

Kuohu aloitti turnauksensa ottelulla Kempeleen 2-joukkuetta vastaan. Matkaväsymys näkyi aamuottelussa ja keskittyminen sekä terävyys paistoivat poissaolollaan. Kaikesta huolimatta Kuohu voitti ottelun rutiininomaisesti erin 2-0.

Toiseen otteluun joukkue oli paremmin valmistautunut ja ensimmäisessä kamppailussa hieman ontunut vastaanottopeli löysi uomansa Juuso Pölläsen johdolla. Parantuneen vastaanoton myötä passari Ari-Matti Puhakka pääsi hyödyntämään verkkopelaajia monipuolisesti ja erityisesti nopea keskihyökkäys alkoi tuottaa tulosta Arttu Karjalaisen kanssa. Lopputuloksena Kokkolan Tiikerit joutui antautumaan suoraan kahdessa erässä.

Kolmanteen ja turnausvoiton ratkaisevaan otteluun vastaan asettui kotijoukkue Nurmon Jymy. Myös Nurmolaisilla oli alla kaksi voittoisaa ottelua. Panoksena ottelussa oli sekä turnausvoitto että nousu yhtä sarjaporrasta korkeammalle.

Ottelun ensihetkistä alkaen oli havaittavissa se, että Kajaanin poikien itseluottamus oli ottanut kahden voiton myötä harppauksen eteenpäin. Peli monipuolistui ensimmäisen erän puolivälistä alkaen.

Piristyneistä otteista huolimatta Nurmo kykeni kääntämään ensimmäisen erän nimiinsä. Erätauolle tultaessa Kuohun joukkueesta huokui itseluottamus omaan tekemiseen vaikka alla oli erätappio.

Toisessa erässä vahva syöttöpeli avasi mahdollisuuden rikkoa vastustajan vastaanottopeli, jonka tuloksena Kuohun oma torjunta-, puolustuspelaaminen mahdollisti edelleen monipuolisemman hyökkäyspelaamisen. Parantuneen kenttäpelaamisen seurauksena 1. ja 6. paikan hyökkäykset Arttu Karjalaisen johdolla tuottivat vastustajalle vaikeuksia ja Miikka Makkosta päästiin hyödyntämään nelospaikalta yhä aktiivisemmin. Toinen erä meni täysin ylivoimaisen esityksen jälkeen Kuohulle pistein 25-10.

Kolmas ja ratkaiseva erä käynnistyi Nurmon kannalta edullisesti, kun joukkue sai kaksi helppoa pistettä Kuohun haparoidessa. Kolmatta pistettä Nurmolaiset eivät vieneet itselleen vaan Kuohulaiset käänsivät tilanteen nopeasti itselleen Ari-Matin vahvalla aloitusvuorolla. Hetkessä numerot olivat 9-2 Kajaanilaisille. Vahvan syöttöpelin lisäksi Olli Tervonen otti ratkaisijan viittaa harteilleen hyökkäämällä rohkeasti nelospaikalta. Loppuerä oli enää muodollisuus ja joukkueet tekivät pisteitä tasatahtiin. Erävoitto Kuohulle pistein 15-8 ja koko ottelu erin 2-1.

Voittojen myötä paikka I-divarissa varmistui. Seuraavaksi Kuohu valmistautuu tammikuun puolenvälin aikaan pelattavaan turnaukseen Himangalla. Minimitavoitteena joukkueella on paikan säilyttäminen, mutta nousua ylöspäin haetaan.