Tiukkaa lentopallovääntöä Himangalla

C-nuorten pooliturnausvaiheen neljäs kierros turnattiin Himangan legendaarisessa Sautinkarin liikuntaluolassa. Turnaus käynnistyi kotijoukkue Himangan Roiman ja Kuohun välisellä ottelulla.

Kajaanilaiset lähtivät aamupeliin tuoreilla jaloilla ja hyvällä asenteella. Ensimmäinen erä marssittiin Kuohun heilutellessa tahtipuikkoa. Toiseen erään asteli sisuuntunut Himanka ja erä meni kotijoukkueelle. Kolmannen erän startti oli Kajaanilaisittain kohtuullisen mukava, mutta taisteluilme ei vain riittänyt ottelun viemiseksi.

Toisen ottelun vastustaja Jyväs Lentis tuli edeltävästä ottelusta voittajana ja valmiiksi lämmitelleenä. Alku meni Kajaanin poikien osalta tempoon totutellessa ja vastustajan peliä lukiessa. Erätappio Kajaanilaisille ja samalla herätys ottelun tahtiin. Toisen ja kolmannen erän Kuohu taputteli itselleen hyvän joukkuepelin ja itsevarmojen yksilösuoritusten voimin.

Ottelun onnistujina syöttöruudussa ja hyökkäyspelissä Niko-Matias Puhakka nosti joukkueen tasoa sekä Arttu Karjalainen ja Juuso Pöllänen napsivat isoja ja tärkeitä torjuntapisteitä erien kulminaatiopisteissä.

Viimeisessä ottelussa Kajaanilaisten eväät oli syöty ja joukkuepeli takelteli. Ensimmäisen erä pojat sinnittelivät Liperiläisten tuntumassa, mutta erätappio kirjattiin 25-23 lukemin. Toisen erän alkuun sattunut virhesuma ja turnausväsymys näkyivät selvästi ja LiVo vei päätöserän karuin luvuin 25-7.

Turnaussijoitukseksi neljän joukkueen lohkossa tuli jumbosija, mutta pelillisesti ilahdutti kaksi hienoa taisteluilmeeltään hyvää ottelua turnauksen alkuun. Pienet marginaalit erottivat sijoitukset turnauksessa, sillä yhden erävoiton enemmän ottaneena Kuohun sijoitus olisi ollut toinen. Jossittelulle ei kuitenkaan ole sijaa, joten uusien haasteiden kimppuun suunnataan seuraavalla turnauskierroksella.