Pohjois-Pohjanmaan lentopallomestaruus ratkottiin Oulunsalossa

C-pojat osallistuivat valtakunnan kärkijoukkueiden kanssa aluemestaruusturnaukseen lauantaina. Kempele ja NaPa ovat pitkin kautta porskuttaneet sarjan ylimmissä pooleissa. OsVa ja Kajaani olivatkin ennakkoasetelmissa himmeimpien mitalien ratkaisijat.

Turnaus käynnistyi NaPaa vastaan ja Kajaanin pojat hallitsivat hienoisesti ottelun ensimmäisen erän alkua. NaPa oli pienoisissa vaikeuksissa Kuohun poikien syöttöjen painon alla. Erän puolivälissä Rovaniemeläiset saivat juonesta kiinni ja voittivat erän lopulta 25-17.

Toinen erä oli edelleen tasaista vääntöä ja eteni tasapisteissä loppumetreille saakka. Erän lopussa SM-sarjan kärkijoukkueen hyökkäysvarmuus käänsi erän ja ottelun NaPalle.

Toisen ottelun vastustaja Kempele oli matkassa hieman vajaalla ryhmällä, kuten kajaanilaisetkin. Ensimmäisessä erässä Kuohu nukkui tukevasti talviunta ja onnistui tekemään omilla hyökkäyksillä vain viisi pistettä. Loput pisteet teki Kempele joko itselleen tai kajaanilaisille. Erän pelillistä toimintaa kuvasi hyvin se, että Kuohu sai kokonaiset kaksi omaa syöttöä onnistuneesti vastustajan kenttäpuoliskolle.

Toiseen erään tapahtui herääminen ja kajaanilaiset taistelivat tosissaan voitosta. Loppujen lopuksi Kempele oli kovempi hermokontrollissaan ja voitti ottelun lopulta 2-0.

Näin ollen ennakkoasetelmien mukaisesti Kuohu ja OsVa ratkaisivat keskinäisessä ottelussaan pronssimitalin kohtalon. Peli alkoi tasaisissa merkeissä ja erä eteni loppuun saakka äärimmäisen tiukkana. Kajaani kirjasi voiton pistein 23-25 ja seuraavaan erään oli vapauttavaa lähteä tekemään suorituksia paineettomasti.

Loppujen lopuksi henkinen kovuus oli täysin Kajaanilaisten hallinnassa. Oulunsalolaisten vastaanotto murtui täysin ja erä eteni Kuohun vankkumattomassa hallinnassa. Lopputuloksena 25-9 pistein erävoitto ja ottelu kajaanilaisille 2-0. Näin ollen Kuohun c-pojat palasivat vuosien tauon jälkeen mitalikantaan.