Valmentajat tekniikkaopissa

Kuohun lentopallovalmentajat saivat kattavan koulutuksen lentopallon tekniikoiden eri osa-alueilta. Kouluttajana toimi Väli-Suomen aluekehittäjä, entinen maajoukkuepelaaja Risto Kovanen. Koulutus kesti yhteensä kaksi päivää ja antoi todella hyvät valmiudet valmentajillemme käytännön valmennustyöhön.

Koulutuksessa tuli esille monia lentopallon eri alueiden osioita. Erilaiset hyökkäystavat ja puolustustekniikat ja -taktiikat tulivat tutuiksi. Valmentajat saivat myös hyviä käytännön harjoitteita erilaisten tekniikoiden harjoittamiseen.

Yksi tärkeä seikka joka tuli koulutuksessa ilmi oli se, että nuoremmilla ikäluokilla on jokaisen pelaajan tärkeää olla valmis koko ajan jatkopelaamaan palloa!

Lapsia ja nuoria on kädestä pitäen ohjattava oikeille peli-ja puolustuspaikoille eri tilanteissa. Lapsia on kannustettava ja ohjattava omaan ajatteluun pelikentällä siten, että he itse oma-aloitteisesti oivaltavat harjoitteiden merkityksen.

Nuoria on tärkeä opettaa ja rohkaista pelaamaan rohkeasti kykyjensä mukaan samalla tasolla aina erän loppuun asti.

Yksittäisistä tekniikoista hihalyönti(nosto) on muuttunut ehkä eniten. Enää ei pyritä liikkumaan joka kerta pallon taakse, vaan nostot pyritään tekemään myös sivuilta suuntamalla lantiota ja ohjaamalla käsivarsilla.

Paljon uutta asiaa ja sisäistettävää. Saatu koulutus luo varmasti vahvan pohjan valmennustyölle ja generoituu monina laadukkaina harjoitteina junioreillemme tulevaisuudessa harjoitussaleilla.

 

 

 

Kommentointi on suljettu.

  Pikalinkit jaostojen alasivuille

  Tapahtumakalenteri

  Helmikuu  2019
  Ma Ti Ke To Pe La Su
     
    1 2 3
  4 5 6 7 8 9 10
  11 12 13 14 15 16 17
  18 19 20 21 22 23 24
  25 26 27 28