Veteraanien voimanoston SM-kisat 25.4.2009

Kuohulaiset veteraanit Antero Juntunen ja Toivo Kyllönen osallistuivat 25. huhtikuuta Laukaalla järjestettyihin veteraanien voimanoston SM-kisoihin ja molemmat nostajat taistelivat hopeamitalit kotiintuomisiksi.

Molemmat kuohulaiset kisasivat lauantain aamukisassa, joten reissuun lähdettiin jo perjantaina ja yövyttiin kisahotellissa Jyväskylässä. Veteraanit pääsivät siten hyvin levänneinä lauantai aamuna kisaamaan. Vaakalta miehet selvisivät kunnialla ja Anterokin pääsi sarjaansa tasan 82,5kg elopainollaan. Kyykyt alkoivat ja vaikka Antsa oli avauksessaan vähän nukuksissa, otti hän viimeisellään omat- ja piirinennätysraudat, 202,5kg. Kuohun vanha herra Kyllönen väläytti kyykyllä vähän vanhaa Topia ja kyykkäsi viimeisellään uuden piirinennätyksen 252,5kg. Ja varoja jäi!

Penkiltä kaksikko ei onnistunut yhtä hyvin, kun Antero jäi aloituksiinsa, 107,5kg:n. Topi taas jo lähtökohtaisesti oli loukkaantuneen olkapäänsä kanssa mahdottoman paikan edessä ja jo 100kg:n punnerrus tuntui kipeältä, joten vielä viime syksynä lähes 200kg:n penkkimies päätti säästää kättään ja olla riuhtomatta useampaa nostoa. Kisatilannekkin oli tässä vaiheessa mahdottoman tuntuinen, kun kilpakaverit olivat menossa sata kiloa edelle penkiltä, vaikka Kyllönen kyykkäsikin sarjansa kovimmat raudat.

Kolmannessa lajissa lähtökohdat olivat seuraavat. Anteron sarjassa, 82,5kg, Jorma Ollikainen oli ylivoimainen, mutta Antero oli vain kahdenkymmenen kilon päässä hopeamitalista. Topilla tilanne oli myös muuttunut, kun penkiltä Jouko Suvanto aloitti maailmanennätysraudoista ja yllättäen jäikin ilman tulosta ja Juha Ali-Tolppakin epäonnistui penkiltä ja hänenkin tuloksensa jäi 140kg:n, joten yhtäkkiä Kyllönen oli loukkaantuneena vain parikymmentä kiloa kärkeä perässä.

Antero tasoitti hopeataistelun jo ensimmäisellä 210 kilon vedollaan. Toisella vedolla 225kg onnistui ja toisen kierroksen jälkeen Antsa oli viisi kiloa Yl

öjärven Voitto Ahopeltoa edellä. Tästä alkoi taktiikkapeli, jossa saatiin kaikki korotuslaput käyttää kahden ja puolen kilon korotuksiin ja uudelleenkorotuksiin, kunnes Ahopelto meni lavalle 210 kilon kanssa, mikä olisi vienyt hänet tasatulokseen ja kevyempänä Anteron ohi täten pakottaen hänet vetämään viimeisellään 235kg. Ahopelto kuitenkin epäonnistui ja Ante

ro päätti jo varmana hopeamitalistina koittaa omaa ennätystään, 245kg, jonka vanha metsuri riuhtoi maasta ylös ja kruunasi täten kisansa piiriennätysvetoon.

Piikin mestaruustaistelu käytiin sitten Kyllösen ja Ala-Tolpan välillä. Aloituksien jälkeen Topi jäi vielä lisää jälkeen, kun Ali-Tolppa aloitti onnistuneesti 20 kiloa kovemmilla raudoillaan. Kuohun ainut Toivo kuitenkin osoitti kilpailukykynsä lastaamalla toiseen vetoonsa 30kg lisää ja veti hurjan korotuksensa onnistuneesti. Ali-Tolppa otti toisellaan tiukasti samat 230kg. Viimeiseen vetoon lastattiin se mitä tarvittiin, eli 250kg ja Kyllönen pääsi pitkästä aikaa elementtiinsä ja nostamaan mestaruudesta. Kuntoonsa nähden tosi kovat raudat kuohulainen veti irti maasta, mutta voimat loppuivat vähän ennen loppuojennusta kesken. Kuitenkin hopeasta jäi hyvä maku suuhun ja olkapään kuntoutukseen motivaatiota pitäisi kesän aikaan riittää!

Kuohulaisten kausi jatkuu omilla kisoilla toukokuun alussa, kun Topin toukoset nostetaan remontoidulla vienankadun punttisalilla 9.5. Tuolloin raudoissa kiinni kuohulaisista Aira Knutars, Juho Pyykkönen, Jaakko Kemppainen ja SM-tulosrajoja hätyyttelevä Tarmo Lähdesmäki.

Kaikki tulokset

Kommentit on suljettu.

Uutisia