Kajaani turnaus sarjavoittoja jäi Kajaaniin

20160917_152843Nyrkkeilyn Kajaani turnaus iskettiin Kajaanissa 17.-18.9.2016. Turnauksessa iskettiin yhteensä 28 ottelua ja nyrkkeilijöitä oli mukana kotimaisten iskijöiden lisäksi myös Venäjältä ja Ruotsista. Kotimaisia iskijöitä oli pohjoiselta, itäiseltä ja eteläiseltä alueelta. Kajaanin Kuohua edusti turnauksessa Pyry Holappa, Krista Kovalainen, Jouni Vilmi, Jarno Karanto ja Samu Mella-aho, valmentajina oli Matti Haapamäki, Igor Ivanov, Manu Manninen, Tuomas Holappa ja Jesse Karjalainen.

Turnauksen avauspäivänä 17.9 Kuohulaisista kehässä olivat nuori Pyry Holappa (D-42kg) ja Krista Kovalainen (N-60kg). Holappaa vastaan asettui Kempeleen Pyrinnön Antti Keskitalo. Holappa hallitsi ottelua nopeilla suorillaan ja näyttävillä väistöillään, ansaiten selvän voiton vanhasta kilpakumppanistaan tuomariäänin 3-0. Kovalainen joutui nousemaan ylöspäin 60kg sarjaan, kun hänen omaan 57kg sarjaan ei tullut muita osanottajia. Sarjasta N-60 tulikin todella kovatasoinen. Kovalaisen ensimmäisessä ottelussa hänen vastakkaiseen kulmaan tuli Tiina Hahl (HeiVo) jolla on meriitti listalla mm. EU ja PM mitalit. Ottelu oli kova ja vauhdikas nuoren Kovalaisen haastaessa ennakkosuosikkia todella ja ottaen ansaitun voiton kaikin tuomariäänin.

Lauantain tulokset:
D-42 kg Pyry Holappa KajKu – Antti Keskitalo KemPy 3 – 0
N-60 kg Krista Kovalainen KajKu – Tiina Hahl HeiVo 3 – 0

Toisena ottelupäivänä Holappa avasi taas kilpailut omalla ottelullaan. Holapan vastustaja oli Kempeleen Pyrintöä edustava Jonne Kärkkäinen. Holapan tekemisessä nyt näkyi rentous, iskusarjat ja liikkuminen oli helpon näköistä. Pyry Holappa hallitsi ottelun kaikkia kolmea erää ja otti ansaitun Kajaani turnaus voiton tuomariäänin 2-1. Toisena Kuohua edustavana nyrkkeilijänä kehään asteli kehän ensikertalainen Samu Mella-aho sarjassa C-48kg. Mella-ahon vastustaja oli kokenut Venäläinen Jaroslav Petrov Kostamuksesta. Petrov oli ottelussa kokoajan hieman niskan päällä, Mella-ahon kuitenkin parantaessa otteitaan koko ottelun ajan. Petrov otti voiton kajaanilaisesta tuomariäänin 3-0.

Kolmatena kajaanilaisena kehässä oli raskaan sarjan iskijä Jouni Vilmi jonka vastustaja John Salomonsson tuli Ruotsista. Ottelussa oli vauhtia ja hurjan näköisiä tilanteita molempien kehän jättien iskiessä toisiaan todenteolla ja veripisaroiden lentäessä kanveesille. Vilmi iski ansaitun voiton ruotsalaisesta kilpakumppanistaan tuomariäänin 3-0. Kuohun sunnuntain neljäs iskijä Jarno Karanto (Y-75kg) sai vastaansa tutun kilpakumppanin Andreas Harlinin Ruotsista. Ottelu oli todellinen tahtojen taisto molempien miesten väsyessä pahasti ottelun aikana. Kolmannen erän päättyessä ei valmentajatkaan osanneet sanoa kumpi vei voiton. Tuomarit näkivät Harlinin paremmaksi ja voitto matkasi Ruotsiin tuomariäänin 2-1.

Turnauksen viimeisenä otteluna iskettiin naisten 60kg sarjan finaaliottelu jossa Kajaanin Kuohun Krista Kovalainen sai vastaansa Noora Eberhardtin Helsingistä (VN). Ottelu oli todellinen iskujen sota ja oli todella viihdyttävä. Nuoret naiset, molemmat vasta 19-vuotiaita iskivät kehässä kuin miehet. Ottelijat taistelivat voitosta tuumaakaan periksi antamatta ja täysillä päätös kongin kumahdukseen saakka. Kovalainen vei voiton todella tasaisessa ja vauhdikkaassa ottelussa tuomariäänin 2-1.

”Minua ilahduttaa Kuohun menestys turnauksessa. Kuohulaisia oli kehässä D-junioreista yleiseen sarjaan. Mielestäni nyrkkeilijämme otteliva hyvin ja vaikka pari tappiotakin tuli. Ottelijoiden kehitys näkyi molemmissa hävityissä otteluissa joka erässä, Karanto ja Mella-aho paransivat suoritustaan erä erältä. Junioreita pitäisi saada enemmän kehään jotta uusia yleisen sarjan menestyjiä saadaan Kajaaniin. Holappa ja Kovalainen olivat todella vakuuttavia ja kova kesän treenaaminen näkyy kehässä. Vilmin esitys oli hyvä mutta paljon on parannettavaa, samoin Karannon ja Mella-ahon otteissa. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen kaikkien ottelijoiden esityksiin.” Veisteli valmentaja Haapamäki.

Parhaan kajaanilaisen palkinnon – Paavon pokaalin otti jo toiseksi vuodeksi peräkkäin Krista Kovalainen.

Sunnuntain tulokset:
D-42 kg Pyry Holappa KajKu – Jonne Kärkkäinen KemPy 2 – 1
C-48 kg Jaroslav Petrov RUS/Kostamus – Samu Mella-aho KajKu 3 – 0
91 kg Jouni Vilmi KajKu – John Salomonsson SWE/Kiiruna 3 – 0
75 kg Andreas Harlin SWE/Boden – Jarno Karanto KajKu 2 – 1
N-60 kg Krista Kovalainen KajKu – Noora Eberhardt VN 2 – 1

 

 

 

Kommentit on suljettu.

  Pikalinkit jaostojen alasivuille

  Tapahtumakalenteri

  Elokuu  2022
  Ma Ti Ke To Pe La Su
     
  1 2 3 4 5 6 7
  8 9 10 11 12 13 14
  15 16 17 18 19 20 21
  22 23 24 25 26 27 28
  29 30 31