Turnausraportti C/B-tyttöjen 1. pooliturnauksesta

Tervehdys lentopallokansa!

Kajaanin Kuohun c/b-tyttöjen 1. pooliturnaus pelatiin Rovaniemellä missä vastaan asettuvat, isäntäjoukkue Women Volley C2, Haukiputaan Heitto ja rakas naapurimme Sotkamon Jymy.

Turnaus reissumme alkoi jo turnausta edeltävänä päivänä, sillä päätimme yöpyä Santasportin urheiluopistolla. Näin tytöt ovat hyvin levänneitä tulevaa turnausta varten ja valmiinpia itse peleihin. Tässä on nyt harjoiteltu tiukasti kolme viikkoa tasomittaus turnauksen jälkeen. Kyseinen turnaus oli tytöille ensimmäinen iso turnaus yhtenä joukkueena, missä opittiin paljon ja huomattiin että pystymme kyllä haastamaan vastustajia.

Henkilökohtaisesti olen tyytyväinen kehitykseen ja nyt jännittikin kuinka tytöt suoriutuvat tällä kertaa. Hyvä fiilis tytöillä ainakin on.

Ensimmäisenä vastaamme asettui Haukuputaan Heitto. Pelin alusta lähtien näkyi, kuinka paljon tytöt osasivat ottaa vastuuta vastaanotossa ja kaverin auttamisessa. Ensimmäinen erä oli tiukkaa vääntöä molemmin puolin. Välillä johdettiin, välillä takaa-ajajina. Hyvän ryhmähengen ansiosta emme luovuttaneet vaikka Haukiputaalla oli eräpallo tilanteessa 24-22. Nousimme rinnalle ja lopulta ohi erävoittoon 24-26. Tytöt olivat fiiliksissä.

Toiseen erään mentiin hyvällä asenteella ja tavoitteena tytöillä oli viedä tämä peli. Luottoa kun oli omiin taitoihin. Hyvän syöttöpelin ansiosta pystyimme rikkomaan Haukiputaan vastaanottoja ja hyvällä nostopelillä rakentamaan omaa hyökkäystä. Toinen erä vietiin luvuin 25-16 ja peli sen myötä. Tytöille ensimmäinen voitto isolla kentällä, näin tärkeä merkkipaalu oli saavutettu.

Isäntä Rovaniemi oli seuraavana vastassa ja ennakkoon kovin vastus meille. Onneksi tytttöjen asenne oli taas kohdillaan, vaikka kovempi vastus olikin tulossa vastaan. ”Ei masennuta, vaan iloisella ilmeellä loppuun asti.” ”Ei luovuteta kesken pelin.” Muutamia lainauksia tyttöjen suusta. Kokonaisuudessaan aloituksen vastaanotto vähän kangerteli ja annamme vielä paljon helpotusta hyökkäysten kovuudessa. Kuitenkin palloja pelattiin loppuun asti, monta hyvää puolustusta ja vaikeaa hakua tytöt onnistuivat tekemään. Valitettava tappio kuitenkin tuli erä luvuin 0-2 (12-25, 8-25), mutta viimeinen piste hävittiin kovan taistelun jälkeen. On parempi lopettaa taisteluun kuin harmilliseen virheeseen. Hyvä oppimiskokemus tämä ottelu kuitenkin oli kovemmista pelistä.

Viimeinen ottelu olikin sitten rakasta naapuriamme Sotkamon Jymyä vastaan. Viimeksi tuli takkiin, mutta nyt on uuden pelin aika ja koittaa muuttaa tulosta. Ensimmäinen erä ei alkanut kovinkaan hyvin, sillä aloituksen vastaanotto ei onnistunut ja Sotkamo karkasi nopeasti jo 14-3 johtoon. Vasta tämän jälkeen nosto alkoi onnistua ja tämän myötä hyökkäystäkin pystyttiin rakentamaan. Syöttäminen oli myös tyttöjen tapojen mukaan hyvällä tasolla. Erä loppuin tasaisemmissa tunnelmissa ja tappio tuli pistein 14-25. Toiseen erään lähettiin taas paremmin. Ykkönen nousi ja taisteluasenne kaikilla. Pitkään edettiin parin pisteen erolla. Huomattiin, kun oma peli saadaan pyörimään niin ollaan pelissä mukana. Sotkamo kuitenkin karkasi taas hyvien hyökkäysten myötä. Toinen erä meni siis Sotkamolle 25-14.

Summa summarum turnausmatkasta:

Tyttöjen pelaaminen oli selvästi eri tasolla kuin kolme viikkoa sitten. Jokainen ottaa enemmän vastuuta nostossa, passaria autetaan hädässä, tehdään järkeviä ratkaisuja ja hyökkäyksessä tehdään kovempia suorituksia. Enää ei varota niin paljon. Syöttäminen tytöillä on aina ollut varmalla tasolla ja asenne esimerkillistä. Valmentaja olen tyytyväinen tyttöjen kehityksestä ja innolla odotan millä tasolla ollaan seuraavassa turnauksessa.

Näin loppuun vielä maininta mahtavasta tukijoukostamme kannustuspenkillä. Kiitokset Kristinalle, Heidille, Maaritille sekä pikku maskotillemme Sisulle!