Tasaista välierävääntöä Seinäjoella

C-nuoret selvittelivät kevään viimeisiin sijoitusturnauksiin järjestykset lauantaina Seinäjoen urheilutalolla. Tarjolla olivat sijoitukset välillä 19-34. Välierävoittaja eteni 19-22 sijoista pelattavaan turnaukseen, toiseksi sijoittunut 23-26 sijoille ja niin eteenpäin.

Välieristä oli odotettavissa tasaista vääntöä, sillä joukkueet olivat kohdanneet kauden aikana muutamaan kertaan ja lopputulokset aiemmista otteluista olivat erittäin tasaisia. Nurmon Jymy, Vaasan Kiisto, Oulunsalon Vasama sekä Kajaanin Kuohu olivat ratkomassa paremmuusjärjestystään.

Ensimmäisessä ottelussa Kuohu kohtasi OsVan. Ottelu eteni kummassakin erässä tasatahdissa, mutta OsVan pienoisessa hallinnassa. Pelillisesti molemmat joukkueet olivat hieman aamutunnelmissa ja paras terä suorituksista oli poissa. Kuohun poikien joukkuepelaamisessa oli kuitenkin nähtävissä, että parempaa oli päivän mittaan tulossa. OsVa kirjasi pisteet itselleen erin 2-0 tasaisten esitysten päätteeksi.

Seuraavaan otteluun Kuohun pelijärjestys muutettiin niin, että Arttu Karjalainen siirtyi hakkurin sekä Miikka Makkonen keskitorjujan paikalle. Muutos toi passari Ari-Matti Puhakalle selvästi enemmän vaihtoehtoja hyökkäyspelin pyörittämiseen. Miikka oli kuin kotonaan pitkän tauon jälkeen keskitorjujan tontilla ja Arttu toi lisää hyökkäystehoa erityisesti 1.-paikalta. Pelin parasta antia oli torjunta-puolustuspelaamisen onnistumiset. Vaimennustorjunnat ja verkkopuolustukset avasivat kakkospallojen jälkeisen hyökkäyspelaamisen mahdollisuudet. Nurmo jäi ottelussa jyrän alle ja otteluvoitto kajaanilaisille erin 2-0.

Päivän viimeinen vastustaja Vaasan Kiisto oli ennakkoasetelmissa hienoinen ennakkosuosikki, sillä vaasalaiset olivat pelanneet kauden aikana koko ajan ylemmissä pooliturnauksissa. Kuohun pojat eivät kuvia kumarrelleet vaan tarjosivat tiukan vastuksen ensihetkistä lukien. Ensimmäisessä erässä kajaanilaisilla oli jopa yksi eräpallo erän voittamiseksi, mutta Kiisto selvitti kuitenkin sen ja voitti erän lopulta jatkopalloilla. Muutama harmittava virhe erän lopulla käänsi erän vaasalaisille. Toisessa erässä tasainen vääntö jatkui, mutta hyvästä pelistä huolimatta Kiisto kampesi voiton itselleen.

Lopulliseksi sijoitukseksi turnauksesta saavutettiin kolmas sija, joka oikeuttaa pelaamaan sarjasijoituksista 27-30. Edelliskauteen verrattuna loppusijoituksissa on tapahtunut valtava edistys, sillä vuosi sitten Kuohun sijoitus sarjassa oli päälle viidenkymmenen. Viimeiseen turnaukseen Kuohun seuraksi ovat itsensä pelanneet Oriveden Ponnistus, Koijärven Kunto sekä Lapuan Virkiä. Kuohu lähtee seuraavaksi tavoittelemaan SM-sarjan sijaa 27 ja kesän huipputapahtumaan Power cupiin c-poikien sarjan kymppisakin sijoitusta.

 

Kuohu I-divariin 2020 PPu

 

Turnaustulokset:

https://lentopallo.torneopal.fi/taso/sarja.php?turnaus=vb2016n&sarja=PC&lohko=87

IMG_0004

 

 

Kommentit on suljettu.

  Pikalinkit jaostojen alasivuille

  Tapahtumakalenteri

  Lokakuu  2021
  Ma Ti Ke To Pe La Su
     
    1 2 3
  4 5 6 7 8 9 10
  11 12 13 14 15 16 17
  18 19 20 21 22 23 24
  25 26 27 28 29 30 31