Kuohun B-tyttöjen tasoturnaus Kajaanissa 30.9.

Turnausraportti

Kajaani Kuohun B-tytöt aloittivat sarjakautensa tasomittausturnauksella Kajaanissa. Kauteen lähdettiin uudella kokoonpanolla joka on sekoitus kokeneempia b-tyttöjä, Sonja Hirvelä, Venla Repo ja Hanna Erola, sekä enemmän ja vähemmän kuusikkopeliä pelanneita c-tyttöjä Helmi Saukkonen, Kiia Heikkinen, Henna Holappa ja Vilma Timonen. Ensimmäisessä turnauksessa oli pääryhmästä poissaoloja, joten kauden aikana joukkuetta täydennetään innokkailla ja kehittyvillä ensimmäisen vuoden c-tytöillä. Turnaukseen lähdettiin oppimismielellä sillä tiedossa oli kovia vastuksia varsinkin tällä kokoonpanolla.

Ensimmäinen peli oli Kuhmon Kiva-Lentistä vastaan ja odotettavissa oli että hyviä yksilöitä pursuava joukkue antaa kovan haasteen uudelle Kuohun porukalle. Vaikeuksia tuotti syöttöjen vastaanottaminen, mikä oli odotettavissa. Tytöillä ei ole paljoa kokemusta leijasyöttöjen vastaanotosta joten syöttöjen lukeminen oli hankalaa. Hyviäkin asioita tapahtui, kun palloa saatiin ylös niin päästiin rakentamaan hyökkäyksiä, muutama hyökkäyspistekin saatiin tehtyä. Kuhmo vei pelin selkein lukemin 0-2 (7-25, 4-25) Seuraavaan peliin asetettiin tavoitteet että kommunikoidaan enemmän ja nostetaan vastaanottoprosenttia paremmaksi. Valitettavasti Henna ei pysty enää pelaamaan sillä perjantain reeneissä loukkaantunut olkapää esti pelaamisen, eikä pystynyt jatkamaan yhtä palloa enempää.

Pihtiputaan Ploki asettui vastaan toisessa pelissä. Joukkue on täynnä akatemiapelaajia ja pelaavat lisäksi N2-sarjassa. Valitettavasti taas kokemattomuus näkyi tasoeroissa. Syötön vastaanotto tuotti yhä vaikeuksia mutta oli jo parempaa kuin viime pelissä. Enemmän saatiin rakennettua peliä ja omia pisteitäkin saatiin tehtyä. Kuitenkin Plokin leijasyötöt sekä nopeat keskihyökkäykset olivat meille murhaavia. Ploki vei ottelun 0-2 (11-25, 6-25) Kommunikointi parannettiin paljon mikä auttoi tyttöjä. Viimeiseen peliin vielä annetaan kaikkemme ja taistellaan pisteitä yhä enemmän.

Kiuruveden Luomu-Volley oli vielä vastassa. Nyt hyödynnettiin viime pelien parannuskohtia ja lähdettiin ennakkoluulottamasti taisteluun. Ensimmäinen erä oli vielä syötönvastaanoton takia vaikea. Kiuruvesi syötti hyviä leijasyöttöjä. Erä menikin Kiuruvedelle lukemin 9-25. Toinen erä oli sitten ihan toisenlainen. Huvittava, sekava mutta tulosta tuli. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, peli-iloa oli paljon, mutta tyttöjen paikat vaihtelivat kesken pelin 3-4 kertaa että järjestys oli melkein koko erän väärin. Onneksi tuomari oli lempeä ja katsoi läpi sormien, vaikka olisi hänen kuulunut ne viheltää pois. Valmentajaa huvitti katsoa sitä sekajärjestystä mutta kuten mainitsin tulosta se tuotti. Erä oli tiukempi mutta lopulta Kiuruvesi vei erän 18-25 ja koko ottelun eräluvuin 0-2.

Yleisesti ottaen, turnaus oli hyvä kokemus tälle uudelle joukkueelle. Kehityttiin peli peliltä, sovittuja asioita pystyttiin toteuttamaan ja tulosta saatiin aikaan vaikkei tilastot sitä näytäkään. Ennen kaikkea olen erittäin tyytyväinen passarimme Sonjan toimintaan. Hän on nopeasti omaksunut passarin roolia vaikka on vain kuukauden sitä harjoitellut. Kajaanin Kuohun b-tyttöjen kasvutarina alkaa tästä, nyt edessä pooliturnaukset ja ensimmäinen niistä vie meidät Rovaniemelle. Siellä näemme kehittyneen Kuohun ja innolla odotan mitä silloin tytöt saavat aikaan.

Muista seurata Kajaanin Kuohun B-tyttöjen kautta 2017-2018 Instagramissa #kuohubtytot ja olla hengessä mukana!

Terveisin

Juuso Ijäs

B-tyttöjen päävälmentaja

Kommentit on suljettu.

Uutisia