Turnausraportti B-tytöt 1.pooliturnaus 28.10.2017 Rovaniemi

Kajaanin Kuohun B-tytöt 1.pooliturnaus Rovaniemi 28.10.

Raporttia pukkaa ja b-tytöt kävivät pelaamassa lauantaina Rovaniemellä 1.pooliturnauksen. Viimeinen kuukausi on reenattu ahkerasti ja ensimmäisestä turnauksesta otettu opiksi. Valmentajana lähdin hyvällä ja luottavaisella fiiliksellä Rovaniemelle, kun viimeistelyreenit ovat onnistuneet. Matkaan lähdettiin jo perjantaina ja yövyimme Santasportin urheiluopistolla, uusissa majoitustiloissa, joissa kelpasi yöpyä. 7 pelaajan vahvuudella lähdimme jotka olivat b-tytöistä Vilma Timonen, Venla Repo, Kiia Heikkinen, Sonja Hirvelä ja Helmi Saukkonen. Lisäksi mukana olivat c-tytöissä pelaavat, reeniringissä mukana olevat, Sini Karjalainen ja Eveliina Heikkinen.

Edessä oli 5 joukkueen turnaus eli kaikki pelit ovat kaksi eräisiä. Vastassa oli Rovaniemen Woman Volley B2, Pudasjärven Urheilijat, Oulunsalon Vasama ja Oulun Kisko B2. Perjantain ajomatkalla lähetin kaikille tytöille videota viime turnauksesta ja pyysin heitä katsomaan sen ja analysoimaan mitä tehtiin väärin kun emme saaneet palloa vastaanotettua paremmin. Ongelma oli vastaanottoasennon pettäminen ja nouseminen ylös ja tätä kohta laitettiin yhteiseksi parannuskohteeksi turnauksen ajaksi.

WoVo B2 joukkue asettui ensimmäiseksi vastustajaksi, minkä itse olin asettanut kovimmaksi vastustajaksi meille. Tästä huolimatta peliin lähdettiin ennakkoluulottomasti ja tämä näkyi kentällä. Videon katsominen ja siitä oppiminen kantoi hedelmää. Vastaanottoasennon korjaamisella saimme palloa nousemaan verkolla huomattavasti paremmin ja pystyimme rakentamaan hyökkäyksiä. Paljon palloralleja, taisteltiin, joitakin taisteluja voitettiin. Wovo oli vain meitä tehokkaampi lopettamaan palloja ja voittivat pelin 0-2 (14-25, 11-25). Tytöiltä tämä oli hyvä peli, sovittuja asioita toteutettiin ja ei huono fiilis heille jäänytkään.

Osva seuraavana vastassa. Toinen kova joukkue, mutta meille hyvä vastus jotta voidaan jatkaa siitä mihin ekassa pelissä jäätiin. Näin oli tarkoitus jatkaa, mutta nyt viime pelissä opitut ja tehdyt asiat pääsivät tytöiltä unohtumaan. Vaikeuksia oli lähes kaikilla osa-alueilla tässä pelissä. Lisä sydämmen lyöntejä lisäsi kun Vilmalla alkoi polvi vaivata kesken pelin. Onneksi se ei estänyt kokonaan pelaamista vaan tokeni pikku hiljaa. Nyt ei ollut muuta tavoitetta pelin lähentyessä loppupuolta että lopetetaan erä vahvasti jotta seuraavaan peliin voidaan lähteä paremmilla mielin. Onneksi näin tehtiin ja vastaanotto nousi joukkueen omalle tasolle ja pisteitä pystyttiin tekemmä itse. Nousu alkoi kuitenkin turhan myöhään ja Osva vei pelin 0-2 (6-25. 11-25)

Oulun Kisko B2, enemmän meidän tasoinen porukka jota vastaan voidaan kyllä haastaa ja pärjätäkin. Tasaisesti peli alkoikin kunnes ekan erän alussa Venla kaatui koko painollaan oikean ranteensa päälle ja sen seurauksena hän ei kykenyt enää pelaamaan. Piti tehdä ratkaisu että Eve (libero) jatkaa loppupelin Venlan tilalla. Hieman eveä jännitti kun nyt tulikin tällainen vaihto rooleihin mutta pakon edessä ei voi mitään. Venla vietiin heti päivystykseen kuvattavaksi jotta saadaan selville onko jotain mennyt rikki. Tästä huolimatta pelaamista jatkettiin. Tasaista oli mutta meille oli myrkkyä Kiskon pitkät hyökkääjät jotka jujuilla tekivät paljon pisteitä. Lisäksi meiltä puuttui nyt keskeltä yksi uhka kun Venla (177cm) tilalle tuli yhden erän ajaksi Eve (138cm) Tällä kertaa Kisko vei voiton 0-2 (18-25, 15-25) mutta uskon että ens kerralla tulos on toinen.

Viimeisessä pelissä Pudasjärven Urheilijat olivat vastassa. Jatkoimme 6 ja toivoimme ettei loukkaantumisia enää tule tässä vaiheessa. Tämä oli mahdollista voittaa, mutta lentopallossa kaikki on mahdollista. Nyt onneksi tytöt pystyivät suurimman osan pelistä pelaamaan omalla tasollaan ja tekemään itse pisteitä. Varsinkin Vilma innostui tekemään pisteitä. Valitettavasti tytöillä tuli turhia virheitä paljon mikä oli ratkaista pelin väärään suuntaan. Tämä korostui toisessa erässä missä oltiin jo 5 pisteen johdossa menossa otteluvoittoa kohti. Alakauttasyöttöjen nosto oli vaikeaa kun ei kommunikoitu ja ei oltu valmiita. Erää jatkettiin jatkopalloille asti mutta onneksi tytöt veivät trillerin 2-0 (25-20, 27-25)

Turnaus oli hyvä lopettaa voittoon ja päivystyksestäkin kuultiin hyviä uutisia ettei Venlan ranteesta ole mitään mennyt rikki vaan pahasti tärähtänyt. Valmentajana voin huokaista helpotuksesta.

Ensi kerralla b-tytöt suuntaavat Sodankylälle 5 juokkueen turnaukseen missä haetaan lisää menestystä ja oppia.

Pysykäähän kuulolla jatkossakin

Juuso Ijäs

B-tyttöjen päävalmentaja

Kommentit on suljettu.

  Pikalinkit jaostojen alasivuille

  Tapahtumakalenteri

  Toukokuu  2021
  Ma Ti Ke To Pe La Su
     
    1 2
  3 4 5 6 7 8 9
  10 11 12 13 14 15 16
  17 18 19 20 21 22 23
  24 25 26 27 28 29 30
  31