Kuohun junnut kävivät Ruotsissa!

IMG-20171112-WA0008Kajaanin kuohun nyrkkeilijät vierailivat Ruotsin Skellefteåssa 11.11.2017. Matka alkoi jo perjantaina 10.11.2017 yhteensä seitsämän hengen porukalla, matkassa olivat nyrkkeilijät Pate Tolonen ja Pyry Holappa sekä valmentajat Matti Haapamäki ja Tuomas Holappa. Matkassa oli myös Matteus Pirinen ja moninkertainen nyrkkeilyn EM-mitalisti Jarmo Eskelinen, jotka toimivat tuomareina, joukkueen johtajana oli Hannu Tolonen. Kisoihin osallistui myös Ruotsalaisten seurojen lisäksi joukkueet Oulusta sekä Norjasta.

Kilpailuissa iskettiin yhteensä 16 ottelua joista kahdeksan oli ns. Diplominyrkkeily-otteluita, joissa säännöt ovat lähes samanlaiset kuin meidän tekniikkanyrkkeily-otteluissa. Myös yleisen sarjan otteluissa oli pienoisia kevennyksiä, esimerkiksi jotkin ottelut olivat 3x2min mittaisia.

IMG-20171112-WA0017Kisojen ensimmäisessä ottelussa Kajaanin Kuohun Pate Tolonen sai vastaansa paikallisen nousevan kyvyn Ossie Nyströmin, ottelu käytiin sarjassa D-52kg. Valmentajan ohjeiden mukaisesti Pate lähti tekemään töitä kuten miehet tekevät heti alusta alkaen. Tolosen painostaessa harjaantunut nyrkkeilyväki huomasi että paikallinen poika oli kyllä kyvykäs mutta täysin aseeton. Vastustaja pääsi esittelemään taitojaan muutamaan otteeseen, mutta Paten yhtäaikainen väistötekniikkojen ja vastalyöntien esittely sinetöi ottelun lopputuloksen, 3-0 pistevoitto Toloselle.

IMG-20171112-WA0022Tilaisuuden neljännessä ottelussa Kuohun Pyry Holappa sai kokea tappion karvaita kyyneleitä. Holapan vastustaja tuli Sundsvallista ja hänen nimensä oli Oscar Palmlöf. Molemmat nyrkkeilijät esittivät taidokasta, hyvin teknistä nyrkkeilyä. Ottelu iskettiin sarjassa D-42kg. Tuomari huomautti muutamaan otteeseen Holappaa liian kovista iskuista, olihan kyse diplomi-ottelusta. Ottelussa oli vauhtia ja Holappa otteli kuin vanha tekijä, taitavan vastustajan kierrellessä kehää. Tuomarit näkivät ottelussa Sundsvallin pojan  paremmaksi tuomariäänin 2-1. Palmlöf valittiin kisojen parhaaksi Diplomi nyrkkeilijäksi.

”Mielestäni Pyry oli ottelussa parempi, ehkä tuomarin huomautukset kovista lyönneistä vaikuttivat tuomioon. Paten ottelussa ei ollut moitteen sijaa, Pojat otteli ohjeitteni mukaisesti ja reagoi ohjeisiin vähintäänkin kiitettävästi. Olen hyvin tyytyväinen molemiin ottelijoihin ja ensi vuonna kun pojat siirtyvät C-junioreihin niin silloin katsotaan mitä voitaisiin tehdä kehässä paremmin.” Kertoo silmää iskevä valmentaja Haapamäki.

 

Kajaanilaisten tulokset:

D-52 kg Pate Tolonen KajKu – Ossie Nyström Guldstadens BK 3 – 0
D-42 kg Oscar Palmlöf Sundsvalls BK – Pyry Holappa KajKu 2 – 1

 

 

Kommentit on suljettu.

Uutisia