Savonlinnasta kovuutta voittamisen kulttuuriin

Kuohu - LiVo

Kuohu – LiVo

Savonlinnasta kovuutta voittamisen kulttuuriin!

Vastaanotto ratkaisee! Teema vietiin b-poikien lentopalloturnauksen 1. pelissä hyvin käytäntöön. Kauden alusta lukien harjoittelu on painottunut vastaanotto- ja hihapelin kehittämiseen.

Järvi-Suomen Pallo joutui vaikeuksiin ottelun alusta, sillä vastustajalta puuttui kyky rikkoa kajaanilaisten vastaanottopeli. Ottelussa liberona pelannut Olli Tervonen piti huolen, että joukkueen nostokeskiarvo pysyi korkeana kaikissa vaihtopallotilanteissa. Vastaanoton toimiessa joukkue pääsi systemaattisesti rakentamaan omaa hyökkäyspeliään.

Ottelussa Kuohu pystyi myös hyvään torjuntapeliin, jonka seurauksena pisteitä kertyi yhteensä kahdeksan. Laitatorjujien kyky lukea vastustajan hyökkäyspeliä onnistui ja keskitorjujat Miikka Makkonen sekä Konsta Määttä tekivät pääosan torjuntapisteistä.

Kotijoukkue East Volley aloitti toisen ottelun jyräämällä vakuuttavasti erävoittoon. Toisen erän alku näytti johdattelevan kotijoukkueen 2-0 voittoon. Puolessa välissä erää kajaanilaiset saivat ison vaihteen päälle ja kirivät jatkopalloilla erävoittoon. Lopussa East Volley pääsi vielä syöttämään eräpallosta, mutta kuohun torjuntapuolustus pehmitti aikeet.

Erän ratkaisijaksi nousi passari Ari-Matti Puhakka hajottamalla vastustajan puolustuksen monipuolisella pelinrakentelulla.

Kolmas erä oli enää muodollisuus ja kuohu korjasi pisteet erin 2-1.

Viimeinen ottelu Liperi Volleytä vastaan ei enää tuottanut vaikeuksia ja hyvän joukkuepelin siivittämänä pisteet kotiin. Varma 2-0 voitto ja samalla sinetti nousulle sarjaporrasta ylemmäs.