Tasapäistä vääntöä Sotkamossa

B-poikien turnaus Sotkamossa tarjosi jännitystä koko rahan edestä. Tarjolla oli jopa lohkon kärkipaikka, mutta lopulta pienet erot ratkaisivat ottelut vierasjoukkueiden eduksi.

Kuohu aloitti turnauksen Kiteen Urheilijoita vastaan ja tarjosi kelpo vastuksen ottelussa. Erien lopuissa vastustaja osoitti kuitenkin kovempaa henkistä kanttia ja vei ottelun lukemin 2-0. Eräpisteitä kajaanilaiset keräsivät kummassakin erässä 17 kappaletta.

Toiseen otteluun Kuohun pojat saivat hyvän lähdön ja NaPa oli ennakkosuosikkina ottelussa hätää kärsimässä. Erä kirjattiin tiukkojen vaiheiden ja jatkopallojen jälkeen Kuohulle pistein 28-26. Toinen erä on usein henkisesti vaikea käsiteltävä, kun alla on tiukka voitto. Tälläkin kertaa vierasjoukkue osoitti asian paikkansapitävyyden ja kirjasi erävoiton selkeästi itselleen lukemin 17-25. Kolmanteen erään Kuohu lähti ryminällä ja siirtyi jo tukevan oloiseen 8-3 johtoasemaan, mutta sitten iski kipsi päälle ja NaPa teki 12 pistettä putkeen vieden näin ollen erän ja koko ottelun. Pallo on joskus pyöreä ja joukkue on yhtä arvokasta kokemusta rikkaampi.

Viimeisessä ottelussa ratkaistiin lohkon sijat 3-4 ja vastassa oli edellisestä turnauksesta tuttu East Volley, jonka kajaanilaiset viime kohtaamisessa kaatoivat lukemin 2-1. Jälleen ensimmäisestä erästä muodostui varsinainen trilleri, jonka vastustaja korjasi kotiin jatkopallojen jälkeen lukemin 31-29. Toisessa erässä kajaanilaisten sisuuntuminen näkyi ja selkeä erävoitto tuli kotiin 17-25. Ratkaiseva kolmas erä oli kuin peilikuva edeltävästä ottelusta. Kuohun kannalta erä alkoi katastrofaalisesti ja East Volley karkasi jo ratkaisevan oloisesti johtoasemaan pistein 9-2. Tässä vaiheessa hallinta siirtyi kuitenkin kotijoukkueen kannattajien hurjasti kannustaessa Kuohulle ja hetken päästä lukemat olivat jo tiukan oloisesti 9-7. Loppukiri oli hieno, mutta matka loppui hieman kesken ja East Volley kykeni säilyttämään johtoasemansa loppuun saakka ja erän päätteeksi loppulukemat olivat 15-12.

Turnauksen lopputuloksesta huolimatta Kuohun pojat onnistuivat laajalla rintamalla ja osoittivat, että kykenevät kilpailemaan tasapäisesti B-poikien SM-sarjassa vaikka puolet joukkueen pelaajista ovat vielä C-junioreiden ikäluokkaa ja loput, yhtä lukuunottamatta, ensimmäisen vuoden B-poikia. Tulevaisuuteen on siis hyvä rakentaa voittavaa joukkuetta.