B-tytöt taistelemassa Haukiputaalla

B-tyttöjen 3. pooliturnaus Haukiputaalla 9.12.2017

Syyskauden viimeinen turnaus pelattiin Haukiputaalla, missä vastassa odottivat tutut Oulun Kisko B2 ja Pudasjärven Urheilijat. Lisäksi Rovaniemen Woman Volley B2 ja Lapin Sudet Ivalosta. Viimeisimmästä turnauksesta otettiin opiksi ja reeneisssä panostettiin ykkösen nostovarmuuteen lisäksi haettiin vaikeutta omiin aloitussyöttöihin. Hyvillä fiiliksillä matkaan lähdettiin 8 tytön voimin. Mukana Venla, Sonja, Hanna, Kiia, Vilma, Eve, Anna ja Sini.

Ensimmäisenä pelattiin Oulun Kiskoa vastaan. Kyseisestä joukkueesta on muodostunut meille rakas vastustaja jonka enemmän kuin mitään muuta olemme halunneet voittaa ja näyttää kyntemme. Turnaukseen valmistavat teemat pitivät hienosti ensimmäisessä erässä, varsinkin aloitussyötöillä pystyimme rikkomaan vastustajan pelinrakentelua. Lisäksi vastaanotto oli huomattavasti tarkempaa kuin ennen. Erä eteni tasaisissa merkeissä, suurimman osan erästä johdossa ja lopussa meinasi käydä hassusti kun Kisko karkasi jo 19-21 johtoon. Tytöt eivät kuitenkaan vielä luovuttaneet ja halusivat vielä taistella erän itselleen. Tämä myös tapahtui!! Erä 25-23 Kuohulle. Tässä nähtiin kun pystytään pitämään oma pelaaminen hallussa niin tulosta syntyy. Toiseen erään lähdettiin samoin sävelin. Nyt kuitenkin Kisko pystyi pitämään yllä hankkimaansa kolmen pisteen johtoaan. Erän loppu hetkillä meidän tytöille tuli pari harmittavaa virhettä lisäksi aloitusjärjestysvirhe, jonka myötä erä meni Kiskolle 19-25. Peli päättyi tasapeliin 1-1

Lapin Sudet olivat tasoltaan kovempia joten pelin tempokin nuosi huomattavasti edellisestä. Lisäksi Susien passari oli erittäin älykäs ja pystyi jallittamaan meidän tyttöjä. Meidän tytöt eivät ehtineet tähän erään samaan tempoon vastustajan nopeiden hyökkäysten ja aloitussyöttöjen takia joten Lapin Sudet veivät erän 25-12. Seuraavaan erään oltiin jo paremmin mukana, tytöt pystyivät jo lukemaan paremmin passaria ja hänen mahdollisia jekkuja. Joka osa-alueella parannettiin mutta meiltä puuttui tappohyökkäykset joilla oltaisiin paremmin voitu haastaa. Lapin Sudet veivät toisenkin erän 15-25 ja koko pelin 0-2

Pudasjärveä vastaan haettiin voittoa ja ekan erän myötä se näytti hyvin todennäköiseltä. Vaikeiden aloitussyöttöjen ansiosta ja vastustajan epäonnistumisten myötä erä taputeltiin pistein 25-7. odotettavissa oli että Pudasjärvi tekee korjausliikkeen ja niin tekivät. Meidän tytöt sen sijaan alkoivat taantua. Nyt eivät samat perussuoritteet olletkaan samalla tasolla kuin ekassa erässä, joten erä oli huomattavasti vaikeampi. Pahimmillaan Pudasjärvi karkasi 17-20 johtoon. Luotin kuitenkin tyttöihin että parantaisivat itse peliään, eikä aikalisää tarvitsisi käyttää. Usko ei ollut turha sillä tytöt nousivat rinnalle ja lopulta otteluvoittoon! Erä 25-22 ja ottelu 2-0 Kuohulle

Vielä WoVoB2 vastassa. Tosin tästä pelistä ei jäänyt tuleville sukupolville kerrottavaa. Mikään ei onnistunut tässä pelissä ja tulos oli sen mukainen 7-25 ja 5-25. Laitoin tytöt pohtimaan että tauolla pelattu höntsäpeli ”höntsä” asenteella mahdollisesti tarttui myös itse viralliseen peliin. Sekä itse aloin pohtia että ovatko tytöt syöneet tarpeeksi evästä että energiatarve olisi taattu myös viimeiseen peliin. Otteet olivat laiskoja ja huolimattomia, mitkä väsymys kehossa ja energiavaje helposti aiheuttavat.

Yhteenvetona kuitenkin kolme hienoa peliä missä nähtiin joukkueen kehittyminen syksyn ensimmäisestä turnauksesta. Joukkueenjohtajaa lainatakseni: ”Joukkiosta on tullut Joukkue :)” Hienossa alussa ollaan tällä porukalla ja kasvaminen vaan jatkuu keväällä. Nyt Kuohun B-tytöt siirtyvät joulutauolla.

Hyvää joulun odotusta Kaikille!!

Terveisin

Juuso Ijäs B-tyttöjen päävalmentaja

Kommentit on suljettu.

  Pikalinkit jaostojen alasivuille

  Tapahtumakalenteri

  Toukokuu  2022
  Ma Ti Ke To Pe La Su
     
    1
  2 3 4 5 6 7 8
  9 10 11 12 13 14 15
  16 17 18 19 20 21 22
  23 24 25 26 27 28 29
  30 31