Valtikka vaihtui Vuokattivolleyssa

Perinteikkääksi ja hienoksi lentopallon suurtapahtumaksi kasvanut Vuokattivolley-turnaus miteltiin viime viikonlopun aikana erinomaisissa olosuhteissa. Kajaanin Kuohu asetti turnaukseen ensimmäistä kertaa miesten yleiseen sarjaan  junioripitoisen joukkueen, jolla lähti hakemaan kovia pelejä tukemaan junnujen kehittymistä. Perjantaina saliin asteli henkisesti ja taidollisesti ”junnujoukkue” ja sunnuntaina sieltä poistui miestenjoukkue isolla M:llä.

Perjantain urakka käynnistyi Kuohun 2-0 voitolla, mutta pelillisten esitysten osalta taso ei noussut mainitsemisen arvoiseksi. Illan toisessa ottelussa vastakkaiselle kenttäpuoliskolle asteli turnauksen kestomenestyjä Kuhmon Kiva, jonka rosteri pullisteli entisiä liiga- ja 1-divarimiehiä. Ottelu oli taputeltu pikaisesti nippuun ja Kiva poistui iltarientoihin murskaavan 2-0 voiton huumassa.

Seuraavan päivän otteluihin lähdettiin asetelmista, joissa ennakkosuosikki Kiva tulisi jatkamaan lähes varmasti kolmen parhaan jatkolohkossa ja sijoista 2-4 kamppailisivat Holstin Hornets Oulusta, Sotkamon Jymy sekä Kuohu. Aamupelissa Hornetsia vastaan Kuohu taisteli mukavan tasatuloksen 1-1. Tällä tuloksella tie kolmen parhaan joukkoon edellytti vähintään 1-1 tulosta Jymyn pelistä. Ottelun aikana saattoi todeta, että yhteispeli oli noussut uudelle tasolle ja Kuohulle hyvän esityksen päätteksi 2-0 voitto sekä samalla varmistus yläjatkosarjan paikasta.

Päivän viimeisessä ottelussa Pallo Hukassa pääsi yllättämään ja kirjautti taululle 1-1 tasatuloksen. Voittoerän jälkeen kajaanilaisten peliin iski hetkeksi ”junnumoodi” ja virheiden määrä kasautui siinä määrin isoksi, että vastustaja hyödynsi tilanteen ja vei jälkimmäisen erän.

Sunnuntain yläloppusarjaan tiensä raivasivat Kuhmon Kiva, Hosltin Hornets ja Kajaanin Kuohu. Aamupelissä Hornets ja Kuohu kohtasivat leppoisissa tunnelmissa hyvin levänneinä. Kuohun junnuosasto, eli Miikka Makkonen ja Ari-Matti Puhakka nostivat erityisesti pelitasoaan ja tasaisen väännön päätteksi Kuohu korjasi pisteet erin 2-0. Toisessa ottelussa Kiva ja Hornets kisasivat jännittävän tasatuloksen, minkä seurauksena Kuohulle varmistui hopeatila ja turnausvoitto oli enää yhden erävoiton päässä.

Finaalimatsista Kivan ja Kuohun kesken muodostui varsinainen trilleri. Ensimmäinen erä eteni tasaisesti tilanteeseen 16-16 saakka, jonka jälkeen Kiva tuntui ottavan varman niskalenkin hyökkäämällä 20-16 johtoon, kun erä katkeaisi 21 pisteessä ilman kahden pisteen erotusta. Vaihtopallopelaaminen kuitenkin onnistui ja syöttöruutuun asettui päättäväinen Timo Poranen. Ässä, vastapallotilanne, torjunta ja Kivan epäonnistunut hyökkäys käänsivät erän Kuohulle ja mestaruusjuhlat olivat valmiit. Toista erää kuvasti se, että suurimmat paineet olivat purkautuneet mestaruuden ratkettua, mutta 16-16 tilanteeseen saakka erä oli tasainen. Kiva pelasi loppuerän varmemmin ja tasoitti erävoitot pistein 21-19.

Turnauksessa onnistuivat erityisen hyvin nostamaan tasoaan juniorit Miikka Makkonen ja Ari-Matti Puhakka. Muu joukkue tuki hienolla asenteella ja tsemppaamalla tiukoissa paikoissa poikia. Taisipa pari rintakarvaakin pojilla putkahtaa esiin makean turnausvoiton myötä.

Mestarijoukkueen rosteriin kuuluivat:

Ari-Matti Puhakka #2

Mestari 2018 / Vuokattivolley

Mestari 2018 / Vuokattivolley

Juuso Ijäs #3

Joni Partanen #4

Tero Kemppainen #5

Timo Poranen #6

Miikka Makkonen #8

Aki Kähkönen #9

Karri Hentilä #10

Pasi Puhakka #13

Sekä valmentaja:

Juhani Mensalo

 

Yllätysmestari kiittää turnausjärjestäjiä hienosta tapahtumasta sekä osallistuneita joukkueita rehdistä kilpailuhengestä ja hyvistä matseista!

 

Kuohu I-divariin 2020 PPu

Turnaustulokset

Kommentit on suljettu.

  Pikalinkit jaostojen alasivuille

  Tapahtumakalenteri

  Toukokuu  2022
  Ma Ti Ke To Pe La Su
     
    1
  2 3 4 5 6 7 8
  9 10 11 12 13 14 15
  16 17 18 19 20 21 22
  23 24 25 26 27 28 29
  30 31