Rantapenkkarit 9.7.2011 Sotkamo

Aira Knutars hopeapytyn kanssa

Rantapenkkarit kuuluu Kuohun voimailujaoston kesään. Normaalikisan lisäksi tänä vuonna nostettiin myös uutta tuloaan tekevä RAW-kisa, joka keräsi myös suuren suosion. Helteisessä kelissä käytyyn normaalikisaan osallistui kuusi Kuohulaista ja RAW-kisaan yksi.

Ensimmäisessä ryhmässä nostivat veteraanit Pentti Räisänen ja kisan vanhimpana osaa ottanut Suke Huovinen. Uudelleen veteraani-iällä kilpailutoiminnan aloittanut Suke punnersi viimeisellään ”uuden elämän ennätykset” 155kg ja antoi vahvoja näyttöjä syksyn EM-kisoja varten. Pentillä oli aloituspainojen kanssa vaikeuksia, mutta toisella yrityksellä onnistunut 180kg on Räisäselle kova tulos. Veteraanisarjan ykköseksi punnersi Kokkolan Jymyn Juha Pohjonen 225kg:n tuloksella.

Juniorisarjan nuorimpina kisaan osallistuneet kesäpojat Olli Törrönen ja Juho Pyykkönen olivat ennätyskunnossa Hiukassa. Juho punnersi uudeksi ennätystuloksekseen komeat tasaraudat 100kg. Olli tulee samassa 74kg painosarjassa tiukasti perässä 87,5kg punnerruksellaan. Juniorien kisan voitti Varpaisjärven Vireen Markus Ahonen ylivoimaisella Suomenennätystuloksella 237,5kg.

Toisessa ryhmässä juniorien lisäksi kilpailivat naiset, joita normaalikisaan osallistui vain kaksi: Kuohun Aira Knutars ja RKV-86:ta edustava Hanna-Mari Maaninen. Aira punnersi toisellaan hyvän tuloksen 77,5kg, mutta tulos ei sarjansa Suomenmestari Maanista vastaan riittänyt, joten Knutars jäi kisan kakkoseksi.

Tare ja kesäpojat

Kolmannessa ryhmässä miesten sarjassa nosti Kuohulaisista sairastelun jälkeen kilpalavoille palannut Tarmo Lähdesmäki. Myös Tarmo onnistui kisoissa hienosti ja punnersi kolmannellaan 165kg, joka jää vain 2,5kg parin vuoden takaisesta ennätyksestä. Miesten sarjan ykköseksi punnersi Kokkolan Jymyn Ismo Moisanen tuloksella 230kg.

RAW-kisassa nostaneella Heidi Heikkisellä oli voimaa enemmän, kuin tekniikkaa ja tulokseksi jäi aloituspaino 60kg. Raw kisojen kuninkuuden vei naisissa Karihaaran Karun Tiina Sarlin 72,5kg:n tuloksella ja miehissä Oulun Power Teamin Tomi Muhonen 200kg:n komealla RAW-työnnöllään.

Sotkamon Visa järjesti jälleen kerran hienon kesäisen tapahtuman, jossa aurinko paistoi ja voima jylläsi. Yleisöäkin oli mukavasti tunnelmaa luomassa ja Kuohulaisille, kuten kaikilla muillakin urheilijoille jäi varmasti hyvät fiilikset rantapenkkareista.

Normaalikisan tulokset

Raw-kisan tulokset

Kommentit on suljettu.

Uutisia