Ruskanostot, Sotkamo 8.10.2011

Voimailuväki kokoontui jälleen lauantaina Sotkamon terveyskeskuksen alakerran voimailutiloihin Ruskanostojen merkeissä. Paikalle oli tullut 26 nostajaa huoltojoukkoineen, joten tunnelma oli tiivis ja kovista raudoista vastasivat muunmuassa Jari Martikainen ja Samuel Lappalainen. Kisoissa päätuomarina toimi Suomen voimanostoliiton puheenjohtaja, Kalevi Sorsa. Kuohun Olli Törrönen oli myös mukana ensimmäisissä varustekisoissaan.

Kilpailu alkoi Ollilta heikosti, kun kaksi ensimmäistä kyykkyä meni tuomarimerkkien ja tekniikan kanssa sekoillessa punaisiksi. Kolmanteen vasta 15-vuotias nuorukainen sai kuitenkin pakettinsa taas kasaan ja kyykkäsi komeasti ennätyksensä, 140kg. Penkki kulki myös ennätystahtiin, joka toisen noston jälkeen parani 95 kiloon. Maastavedoissa sama tahti jatkui ja ennätys parani ensin 140kg:hen ja sitten toisella 155kg:hen. 165kg:llä olisi saatu yhteistuloksessa 400kg:n tasarauta, mutta se oli vielä tänään liikaa. Yhteistulosennätys parani kuitenkin 390kg:hen.

Ruskanostoissa palkittiin wilksin pistein kolme parasta junioria, naista ja miestä. Naisnostajista isäntäseuran emäntä Helena Kvist oli vahvin tuloksella 449,96pst. Kovin juniorinostaja oli Pajarin Puntin Yury Pellya pistein 431,56. Kisojen kovimmasta tuloksesat vastasi vuoden 2008 maailman mestari, Tuusniemen Rajun, Jari Martikainen yhteistuloksella 997,5kg ja pistein 557,05.

Kaikki tulokset

Lisää kuvia

Kommentit on suljettu.

Uutisia