Nuorten ja Veteraanien penkkipunnerruksen SM-kilpailut, Tampere 4.-5.2.2012

Juniorien ja Veteraanien penkkipunnerruksen SM-kisat järjestettiin tänä vuonna nääshallissa Tampereella. Kisat olivat kaksipäiväiset ja Kajaanin Kuohu lähetti molemmille päiville oman joukkueen. Lauantaina nostivat miesveteraanit ja sunnuntaina naiset ja juniorit.

Veteraanimiehillä kaksijakoinen kisapäivä

Lauantain kisapäivänä Kuohua edustivat Pentti Räisänen, Suke Huovinen ja Toivo Kyllönen. Räisänen kisasi sarjassa M40 93kg ja osallistui täten koko kisan osallistujarikkaimpaan ja ehkä kovatasoisimpaan sarjaan. Pentti on saanut viime vuoden treeneistä arvokisoissa tarvittavaa varmuutta ja teki kolmen puhtaan suorituksen sarjan. Tulokseksi 190kg, joka riitti tänä vuonna kuudenteen sijaan. Sukelle sattui erittäin huono päivä Tampereella ja hänelle normaalisti kevyet aloitusraudat 152,5kg eivät suostuneet oikenemaan suorille käsille. Pettynyt Huovinen joutui näinollen poistumaan kisapaikalta tyhjin käsin. Seuran päävalmentaja, Toivo Kyllönen, sen sijaan onnistui ensimmäisissä yli 60 vuotiaiden arvokisoissaan. Jo vuosia olkapäävammojen kanssa painiskellut Kyllönen teki pitkästä aikaa puhtaan kisan ja käsi tuntui hyvältä. Kolmella onnistuneella suorituksella Topin tulokseksi hänelle vielä hieman vaatimaton 110kg, jolla irtosi Suomenmestaruus sarjassa M60 +125kg.

Sunnuntaina nähtiin kovia kisoja

Toisena kisapäivänä oli tilastojen valossa odotettavissa jännittäviä kisoja, kun Kuohulaiset Aira Knutars ja Olli Törrönen pääsivät rautoihin käsiksi. Knutarsin pitkäaikainen kilpasisar, Kiuruveden Terästä edustava Vuokko Viitasaari, oli taas saanut itsensä haastokuntoon ja kolmannella 77,5kg:n työnnöllään Viitasaari tarrasi jopa mestaruuteen kiinni, kunnes Kuohun penkkikuningatar lastautti viimeiseen yritykseensä Suomenennätyspainot, 81kg. Nosto oli totutun tyylikäs ja Knutars kaappasi sillä jo kolmannentoista Suomenmestaruutensa sekä sarjan N50 52kg Suomenennätyksen nimiinsä. Airan nostojen jälkeen siirryttiin kokemustasoissa toiseen ääripäähän, kun 16-vuotias Olli Törrönen aloitti arvokisauransa sarjassa M17 74kg. Tilastojen mukaan nuori Kuohulainen kisasi lähinnä hopeamitalista, johon hän tarrasikin heti ensimmäisellä 95kg:n aloituspainollaan. Helsingin Poliisivoimailijoita edustava Tuomas Pigg hermoili ensimmäisissä arvokisoissaan, eikä pystynyt haastamaan Törröstä, joka vielä hopean varmistukseksi kolmannellaan pamautti tasaraudan, 100kg, suorille käsille. Kainuulaismenestyksen kruunasi kisoissa Sotkamon Visaa edustava Joni Niskanen, joka nosti tuloksella 70kg itsensä Suomenmestariksi sarjassa M20 59kg.

Arvokisakevät vasta alussa

Kisojen käytännön järjestelyt pelasivat loistavasti. Aikataulu piti, eikä isoja töppäilyjä tapahtunut. Tuikitärkeää nettilähetystä Tamperelaiset eivät kuitenkaan pystyneet Nääshallista toimittamaan. Pieni laji ei saa näkyvyyttä valtakunnan mediassa, mutta netissä kuka vain pystyy lähettämään kisoista live-kuvaa, jolle katsojia löytyy ainakin urheilijoiden omaisista ja ystävistä.

Kuohulaiset aloittivat siis arvokisakevään voitokkaasti, mutta urheilijat ja tukijoukot eivät vielä pääse huilaamaan, vaan 18.2. voimanoston juniorien SM-kisoissa urakka jatkuu. Tositoimissa silloin Olli Törrönen ja arvokisadebyyttinsä tekevä Peetu Heikkinen. Toivottavasti Pietarsaaresta live-lähetyskin löytyy kotikatsomoita varten!

Videossa virhe: Pentti Räisänen sijoittui sarjassaan kuudenneksi

Kommentit on suljettu.

  Pikalinkit jaostojen alasivuille

  Tapahtumakalenteri

  Syyskuu  2022
  Ma Ti Ke To Pe La Su
     
    1 2 3 4
  5 6 7 8 9 10 11
  12 13 14 15 16 17 18
  19 20 21 22 23 24 25
  26 27 28 29 30