Raw-Voimanostokisat, Sotkamo 14.1.2012

Raw-Voimanosto osoitti jälleen suosiotaan Sotkamossa. Kun Kajaanissa viikkoa aiemmin suunnitellut voimanosto varustekisat jouduttiin perumaan osallistujien puuttuessa, saapui Sotkamoon 15 vahvatassua voimiaan koettelemaan. Paikalle oli kuntoaan mittaamaan ilmaantunut Suomen huippunostajien kanssa Kuohulaiset, Tarmo Lähdesmäki ja Peetu Heikkinen.

Kuohulaisittain huomio kiinnittyi ennen kaikkea 14-vuotiaaseen Heikkiseen. Alle 17-vuotiailla SM-kisoihin ei ole tulosrajaa, mutta tulos pitää olla tehty, joten tämä oli asetettu Peetun tavoitteeksi ja aloituspainot siksi asetettiin todella helpoiksi. Lopulta nuorukaiselle ei uskallettu lastata niin isoja rautoja, ettei Heikkinen niitä olisi ylös tuonut. Tuomarimerkkien kanssa oli vielä huolimattomuutta, jonka takia viimeinen helppo 80kg:n kyykky ja toisella yritetty 65kg:n penkki menivät hylsyiksi. Peetun maastavedot hämmästyttivät valmentajat ja nostajan itsensäkin. Viimeisellä 132,5kg:n veto oikeni helpohkosti loppuasentoon ja saliennätykset jäivät kauas taakse. Yhteistulokseksi siis 70+65+132,5=267,5kg. Peetun päätavoite tälle keväälle on RAW-voimanoston juniorien SM-kisat, joissa lähdetään 300kg:n yhteistulosta rikkomaan!

Tarmokin oli taas vaikeuksien jälkeen saanut itsensä kisakuntoon ja uusi ura raw-nostajana sai alkusävelensä. Kesällä sattuneen olkapäävamman takia penkki on ollut harjoittelukiellossa, joten siinä oli tyytyminen vain tuloksen tekemiseen ja huomio keskitettävä kahteen muuhun lajiin. Kyykyissä jouduttiin toteamaan, että isoja painoja ilman varusteita käsiteltäessä tekniikka ei pysy vielä kasassa ja kyykyt olivat siten melkoisia runttauksia. Tulokseksi kuitenkin toisella pohjasta kyykätty 190kg. Maastavedot olivat teknisesti parempia, mutta ilman puvun antamaa turvaa, rautojen irrotus lattiasta tuotti ongelmia ja 220kg ei suostunut irtoamaan lainkaan. Vetotulokseksi kuitenkin toisella vedetty 210kg. Yhteistulos Lähdesmäelle siis 190+65+210=465kg.

Kisoissa tapahtui toki muutakin! Tehtiin nimittäin Suomenennätyksiä. Kiuruveden teräksen Mirella Laukkanen paukutti kaikkiin nostomuotoihin ja luonnollisesti yhteistulokseen tyttöjen Suomenennätykset. Sarjassa miehet alle 93kg uusia ennätyksiä tekivät Oulun Power Teamia edustava Mikko Ronkainen 260kg:n jalkakyykyllään ja Savonlinnan Jyryn Teemu Mutikainen 305kg maastavedollaan. 105kg sarjaan lyötiin myös uusia ennätyslukemia tauluun, kun Oulun Tomi Muhonen kyykkäsi 280kg ja Savonlinnan Mikko Muttonen veti 320kg. Huittisista kisoihin saapunut Tero Seppänen oli kisojen paras nostaja ja kaikki Teron tulokset olivat ikämiesten ennätyksiä. Jalkakyykky ja yhteistulos olivat lisäksi avoimen sarjan ennätyksiä.

Kaikki tulokset ja koko kisalähetys videoituna

Juttu Sotkamon Visan sivuilta

Kommentit on suljettu.

  Pikalinkit jaostojen alasivuille

  Tapahtumakalenteri

  Syyskuu  2022
  Ma Ti Ke To Pe La Su
     
    1 2 3 4
  5 6 7 8 9 10 11
  12 13 14 15 16 17 18
  19 20 21 22 23 24 25
  26 27 28 29 30