Topin Toukoset, Penkkipunnerruskilpailu 5.5.2012

Topin Toukoset järjestettiin tänä keväänä viidennettätoista kertaa. Juhlavuoden kunniaksi kisoihin saatiin ratkottavaksi myös TUL:n mestaruudet penkkipunnerruksessa ja raw-penkkipunnerruksessa. Osanottajien määrä kapusi Kajaani-hallin hienoissa puitteissa yli viidenkymmenen, mikä teki vuoden 2012 Toukosista isoimmat vuosikausiin. Varsinkin raw-penkkipunnerruksen kiinnostus on ollut kovassa kasvussa ja raw-kisoissa olikin kolminkertainen osanotto paitakisaan verrattuna.

Kuohulaiset paitakisassa

Isäntäseurasta aamupäivän paitakisaan oli ilmottautunut neljä nostajaa: Aira Knutars, Pentti Räisänen, Suke Huovinen ja ensimmäisissä kisoissaan nuori  Ossi Karunko. Knutars on pystynyt harjoittelemaan koko kevään hyvin ja tuloskunto on löytynyt. Paitakisan ainoasta suomenennätyksestä vastanneen Knutarsin tulokseksi kolmannella pukattu 82,5kg, TUL:n mestaruus ja parhaan naisen palkinto. Räisänen on niinikään ylläpitänyt SM-kisoihin hankittua hyvää virettä. Tulokseksi jälleen kolme onnistunutta nostoa ja tulokseksi 190kg, joka riitti TUL:n hopeaan. Kovassa kunnossa talvella olleella, mutta SM-kisoissa epäonnistuneella Suke Huovisella ei kisa sujunut ja hän jäi aloituspainoihin, 140kg:hen. Sukelle vaatimaton tulos riitti kuitenkin TUL:n mestaruuteen ja nyt tanssiva penkkipunnertaja pääsee rakentamaan uutta kuntoa seuraaviin koitoksiin! Karunko nosti ensimmäisissä kisoissaan sarjassa M23 83kg. Tulokseksi 85kg ja TUL:n mestaruus.

Leinonen ja Alakorpi parhaat miehet

Paitakisan kovimmista suorituksista vastasivat veteraaneissa Karihaaran Karun Kari Alakorpi ja miesten avoimessa luokassa Joensuun Punttopoikien Lasse Leinonen. Alakorpi tykitti sarjaan M50 +120kg tulokseksi 230kg ja 128,76 wilksiä. Leinonen vastasi kisan ylivoimaisesti kovimmasta tuloksesta 285kg:n punnerruksellaan ja 164,48 wilksillään. Juniorinostajia ei paitakisaan osallistunut lainkaan, joten junioripytty jäi jakamatta.

Raw-penkkikisa alkoi Kainuun junnujen nostoilla

Raw-kisan ensimmäisen ryhmän osanottajalistaa katsoessa näyttää Kainuulaisen voimanoston tulevaisuus valoisalta. Kolme alle 17-vuotiasta nostajaa Kajaanin Kuohulta ja Sotkamon Visalta. Kuohua edustivat kisassa Olli Törrönen, Peetu Heikkinen ja Antti Kaipainen. Visan edustajat olivat Ville Niskanen, Leo Leppävuori ja Pedro Björkstedt. Lisäksi Visa toi toiseen ryhmään alle 17-vuotiaan Krista Määtän ja alle 20-vuotiaan Joni Niskasen. Kuohulaisten nostot sujuivat hienosti ja kaikki pojat latelivat uudet ennätykset taululle. Ollille tulokseksi 102,5kg, Peetulle 72,5kg ja Antille 85kg. Parhaan juniorin palkinnon vei kuitenkin Visan Leppävuori 105kg:n ja 76,46 wilksin tuloksella.

Naisten kisassa ennätymurskajaiset

Naisnostajia raw-kisaan oli ilmottautunut mukavat neljä ja ennätykset saivat kyytiä. Tytöt, Kiuruveden Teräksen Mirella Laukkanen ja Sotkamon Visan Krista Määttä, uusivat molemmat ennätykset sarjoihinsa. Krista upeasti ensimmäisissä kisoissaan paransi ennätystä kolmesti lopulta 58,5kg:hen. Mirella puolestaan korjasti sarjansa ennätystuloksen viimeisellään 52,5kg:hen. Kuohun Aira Knutars teki myös ensimmäisissä raw-kisoissaan kolmella yrityksellään kolme ennätystä, joka nyt kirjataan 65kg. Aira palkittiin myös raw-puolella kisan parhaana naisnostajana. Kuohun raw-voimanoston SM-hopeamitalisti Heidi Heikkinen teki kolme onnistutta nostoa ja paransi ennätystään 65kg:hen.

Kuohun miehet poimivat TUL:n mitaleita

Edellä mainittujen Kuohulaisten lisäksi mestaruuskisoihin osallistuivat paitakisassakin mukana ollut Pentti Räisänen ja pitkältä kilpailutauolta palannut Mauri Heikkinen. Pentin tulokseksi 147,5kg ja sarjansa pronssia. Maurille tiukassa kisassa tasatuloksella 140kg ja pronssimitali.

Launonen ja Väisänen raakavahvimmat

Kovien punnertajien joukosta raakavahvimmat miehet olivat SVV:n Ilkka Launonen veteraaneista ja saman seuran Markku Väisänen miehistä. Launonen Suomenennätystuloksella 175,5kg ja 110,79 wilksillä sarjassa M50 93kg ja Väisänen niinikään Suomenennätystuloksella 184kg ja 124,04 wilksiä sarjaan M40 83kg. Väisäsen ja Launosen lisäksi veteraanisarjoihin Suomenennätyksiä paukutti Oulun Matti Räihä, jonka lopputulos sarjaan M60 74kg oli 125kg.

Kaikki tulokset (Paitakisa)

Kaikki tulokset (raw-kisa)

Kuvagalleria


Kommentit on suljettu.

Uutisia