Rantapenkkarit, Sotkamo 7.7.2012

Viime viikonloppuna järjestettyihin perinteisiin rantapenkkareihin osallistui ennätykselliset 77 nostajaa ympäri Suomen, mikä teki tapahtumasta yhden voimailukauden suurimmista. Kajaanin Kuohua edusti kisassa 7 nostajaa, joista Ari Heikkinen paitakisassa ja loput, Aira Knutars,  Heidi Heikkinen, Olli Törrönen, Peetu Heikkinen, Antti Kaipainen ja Suke Huovinen, Raw-kisassa.

Kovia rautoja paitakisassa

Kuohun Ari ”Raaka-Arska” Heikkinen on tehnyt comebackiä kevään mittaan ja nyt rantapenkkareissa mies alkaa olla lähellä vanhaa kuntoaan. Toisella tulokseksi punnerrettu 172,5kg oli huima askel eteenpäin verrattuna Voimanoston SM-kisoihin alkukeväästä, joissa Ari jäi 150kg:hen. Parhaasta tuloksesta paitakisassa vastasi Kokkolan Simon Kankkonen sarjan 93kg Suomenennätyksellä, joka kirjataan nyt 260kg.

Kuohun naiset tasaisia

Raw-kisan ensimmäisessä ryhmässä nostivat naiset, joita Kuohulla mukana kaksin kappalein. Aira Knutars ja Heidi Heikkinen kisasivat lähes identtiset sarjat, joissa molemmilla lopputulokseksi toisella työnnetty 65kg. Airalle tulos oli sarjaan N50 52kg Suomenennätys ja hän sijoittui kokonaiskilpailussa naisista toiseksi Heidin ollessa kolmas. Naisten sarjan ykkönen oli viime vuoden tapaan Raahen Hannamaari Maaninen.

Junnut ennätyskunnossa

Toisessa ryhmässä irti päästettiin juniorinostajat ja Kuohu oli jälleen hyvin edustettuna. Kaikki juniorit kisasivat sarjassa miehet alle 20v, joten pojat joutuivat kisaamaan itseään useita vuosia vanhempia vastaan. Kuohun Peetu Heikkinen oli yksi kisan nuorimmista osanottajista, mutta kisa kisalta ennätystään parantanut nuorukainen ohitti monta itseään vanhempaakin punnertajaa. Sotkamossa ennätys parantui jo 75kg:hen ja Peetun sijoitus oli junnuissa 9. Antti Kaipaiselle ei sattunut niin hyvä päivä, kuin reilu kuukausi sitten Topin Toukosissa. Kotikisoissa viimeisellä pukattu ennätys, 85kg, ei rantapenkkareissa suostunut nousemaan, vaan Antin tulokseksi 82,5kg ja sijoitus 6. Olli Törrönen oli kolmikon kokeneimpana loistoiskussa. Tekniikkavaikeudet on voitettu ja Olli paransi kisassa ennätystään upeat 7,5kg ja hän jäi vain vajaan pisteen juniorien kisan voitosta tuloksella 110kg.

Ikä ei paina Suke Huovisella

Jos Peetu oli yksi kisan nuorimmista osanottajista, oli Suke Huovinen yksi iäkkäimmistä. Tanssiva penkkipunnertaja on saanut itsensä kevään jälkeen nousukuntoon ja tavoitteena siintää silmissä Äänekoskella järjestettävät Raw-penkin SM-kisat. Suke on aikataulussa ja pukkasi rantapenkkareissa kolmannellaan 135kg.

Kiitos Sotkamo!

Sotkamon Visa loihti jälleen hienon urheilutapahtuman Hiukan terassille. Lämmin sää, hyvät järjestäjät ja hieno yleisö loi hyvän tunnelman kisatapahtumalle ja Hiukassa nostetaan varmasti myös tulevina vuosina.

Kaikki tulokset: Paita Raw

Juttu Visan sivuilta ja Sotkamolaisten nostot

 

Kommentit on suljettu.

  Pikalinkit jaostojen alasivuille

  Tapahtumakalenteri

  Toukokuu  2022
  Ma Ti Ke To Pe La Su
     
    1
  2 3 4 5 6 7 8
  9 10 11 12 13 14 15
  16 17 18 19 20 21 22
  23 24 25 26 27 28 29
  30 31