Raw-penkkipunnerruksen SM-kisat 18.-19.8.2012, Äänekoski

Raw-voimailun menestystarina jatkui, kun yli 250 nostajaa kisasi raw-penkkipunnerruksen SM-kisoissa Äänekoskella 18.-19. elokuuta.  Kainuusta kisaan lähti Kuohusta ja Visasta vahvasti junioripainotteiset joukkueet, mutta myös veteraanipuoli oli hyvin edustettuna. Kuohulaisia lavalla nähtiin seitsemän ja Visalaisia viisi.

Naiset ensin

Aikatauluja suunnitellessa järjestävä seura, Äänekosken Huima, oli muistanut käytöstavat ja täten naiset nostivat lauantai-aamuna ensimmäisenä. Kuohun Aira Knutars oli tuttuun tapaan kovassa iskussa ja otti Suomenmestaruuden kolmen onnistuneen noston sarjalla parantaen viimeisellään omissa nimissään olleet Suomenennätyslukemat 66 kiloon sarjassa N50 52kg. Aira palkittiin myös veteraaninaisten toisiksi parhaana nostajana.

Toisella Kuohun naisedustajalla, Heidi Heikkisellä, ei ollut paras päivä. Mahataudista toipilaana ollut Heikkinen onnistui vain 60kg:n aloituspainoissaan ja oli sarjansa N 57kg hopeamitalisti. Nuorta voimaa edustava Sotkamon Visan Krista Määttä punnersi Airan tavoin itselleen Suomenmestaruuden Suomenennätystuloksella 55kg sarjassa N17 52kg.

Junioreilla kovia kisoja

M17 ikäluokassa huoltajilla piti kiirettä, kun kuusi Kainuulaista junnua kisasi kahdessa peräkkäisessä ryhmässä. Kuohun Antti Kaipainen otti ensin tiukasti yhteen hopeataistelussa Iin Tatu Hännisen kanssa.  Kolmannelle kierrokselle mentäessä Kaipainen oli 2,5kg Hännistä jäljessä, eikä kolmannella 85kg:n yrityksellään pystynyt vastaamaan. Antin tulokseksi 80kg ja hienosti sarjan M17 66kg pronssia ensimmäisissä arvokisoissaan. Sarjan ykköseksi nosti Helsingin Tatu Sokka SE tuloksella 113,5kg.

Olli Törrönen kisasi kovassa M17 83kg sarjassa, jossa mukana oli 8 nostajaa. Törrösen lisäksi sarjassa nosti kaksi Sotkamolaista, Pedro Björkstedt ja Ville Niskanen. Kuohulainen kävi toisella punnerretun 110kg:n jälkeen pronssissa kiinni, mutta kilpakaverit petrasivat ja pronssiin vaadittavat 117,5kg lastattiin viimeisellä tankoon. Yritys oli hyvä, mutta rauta liian raskasta, joten Törrösellä oli tyytyminen neljänteen sijaan. Visan Björkstedt sijoittui viidenneksi 107,5kg:n tuloksella ja Niskanen kahdeksanneksi 72,5kg:lla. Sarjan mestariksi nousi Seinäjoen Sami Lehtonen 127,5kg:lla.

Sotkamon Leo Leppävuori oli sarjan M17 74kg neljäs 100kg:n punnerruksella ja Joni Niskanen toinen M20 66kg sarjassa 82,5kg:lla.

Veteraanimiesten kisat

M60 sarjan kilpailu käytiin lauantain iltaosiossa. Mukana Kuohusta olleet Toivo Kyllönen ja Suke Huovinen ottivat molemmat mitalit. Sunnuntaina nostanut M40 93kg sarjan Pentti Räisänen oli kovassa sarjassa 7.

Suken sarjassa M60 93kg mukana oli neljä hyvin tasaista nostajaa. Varma aloitus 125kg:sta takasi hyvät lähtökohdat kisaan ja kolmannella punnerrettu 132,5kg sinetöi Sukelle hopeamitalin.  Sarjan voitti Tapanilan Juha Lindholm 142,5kg:n tuloksella.

Olkapääongelmien kanssa painivalla Toivo Kyllösellä epäonni jatkui Äänekoskella. Jo paremmassa kunnossa olleessa kädessä napsahti taas viimeisessä 100kg:n punnerruksessa. Vamman vakavuudesta ei vielä ole tietoa, mutta raudat tulivat kuitenkin ylös ja sen myötä jälleen yksi kultamitali Topille.

Penkin erikoismiehestä voimanostoon siirtyneellä Pentti Räisäsellä oli tekemätön paikka sarjassaan, kun kaverit liikuttelivat parikymmentä kiloa kovempia rautoja. Pentille tulokseksi toisella punnerrettu 140kg ja sillä sarjan seitsemäs sija. Mestariksi kisasi Savonlinnan Kimmo Pakarinen tuloksella 180kg.

Kiitos Äänekoski

Äänekosken Huima selvisi jättiurakastaan hienosti ja järjesti Äänekosken kuntotalolla loistokkaan penkkiurheilutapahtuman. Raw-penkkipunnerrus vetää helpon lähestyttävyytensä takia  nostajia kilpailemaan ja ensi vuonna mennee jo 300:n nostajan raja rikki.

Kaikki tulokset

Sotkamon Visan raportti

Kommentit on suljettu.

  Pikalinkit jaostojen alasivuille

  Tapahtumakalenteri

  Toukokuu  2022
  Ma Ti Ke To Pe La Su
     
    1
  2 3 4 5 6 7 8
  9 10 11 12 13 14 15
  16 17 18 19 20 21 22
  23 24 25 26 27 28 29
  30 31