Voimanoston kalottimaaottelu 22.9.2012

Voimanoston kalottimaaottelu käytiin Suomen, Norjan ja Ruotsin pohjoisten kalottialueiden välillä 6 hengen joukkuekilpailulla. Kilpailu käytiin Kemissä Karihaaran Karun järjestämänä ja Kainuulaisnostajat olivat hienosti edustettuna. Joukkueessa mukana olivat naisista Sotkamon Visan Minna Piirainen ja junioreista Visan Ville Niskanen ja Kajaanin Kuohun Olli Törrönen. Muut Suomen nostajat olivat Oulun Power Teamin Mikko Ronkainen ja Kuusamon Eräveikkojen Petteri Keränen ja Asko Keränen.

Juniorit ennätyskyykyissä

Kyykystä lähtien saimme onneksemme todeta, että Törrönen ja Niskanen olivat kehittyneet jättiharppauksin viime keväästä. Molemmat aloittivat kyykkynsä 180kg:sta ja nostelivat tasaisesti kolmansiin yrityksiin asti. Voimassa ollut Suomenennätys oli tuolloin 200kg, joten Olli lastautti kolmanteensa 202,5kg ja otti komealla suorituksella ennätyksen nimiinsä. Visan Niskanen yritti vielä petrata 205kg:n, mutta tulokseksi jäi toisella kyykätty 190kg, joka sekin paransi hänen henkilökohtaista ennätystään 20 kiloa.

Visan Minna Piiraisella oli kyykyn syvyyden kanssa vaikeuksia ja vain ensimmäinen yritys 120kg:sta hyväksyttiin.

Ensimmäisen lajin suuriin Suomalaisonnistujiin lukeutui myös Petteri Keränen, joka paransi miesten 83kg sarjan Suomenennätyksen 290kg:n. Kyykkyjen jälkeen Suomalaiset olivat mukavassa 80 pisteen johdossa yhteispisteissä.

Penkissä epäonnea

Toisessa lajissa Suomen hienosti alkanut ottelu sai dramaattisen käänteen, kun sairastelusta kärsinyt Oululainen Suomenmestari Mikko Ronkainen jäi ilman tulosta penkiltä. Tämä tarkoitti sitä, että Suomi joutui lähtemään takaa-ajoasemassa maastavetoon. Myös Ruotsin ykkösnimi Viktor Renberg oli isoissa vaikeuksissa penkillä, mutta onnistui viimeisellään 180kg:n aloitusraudoissaan.

Törrönen jatkoi ennätystahdissa parantaen ennätystään 115kg:n. Visan nostajat päätyivät samaan tulokseen 82,5kg:a.

Maastavedossa historiallinen taisto

Viimeisessä lajissa käytiin kalottimaaottelun historian kovin kisa, joka ratkesi vasta viimeisellä vedolla. Suomen joukkue lähti penkkipunnerruksen epäonnesta sisuuntuneena vetämään takaa-ajajan asemasta. Viimeinen vetokierros ratkaisi kisan, kun Ruotsalaiset onnistuivat nosto noston jälkeen ja Suomalaisista valkoista valoa vilkutteli vain Petteri Keränen. Victor Renberg kruunasi Ruotsille voiton yhden pisteen erolla 312,5kg:n vedollaan.

Viimeisen kierroksen epäonnistumisistaan huolimatta Kainuun nostajat tekivät hienot tulokset myös maastavedossa. Kuohun Törrönen veti toisellaan 210kg ja kasasi yhteistulosennätyksekseen 527,5kg. Visan Niskasen yhteistulokseksi tuli 477,5kg ja Piiraiselle 367,5kg.

Viimeiseen vetoon asti käytyä taistoa oli seuraamassa Kemin bodycenterillä reilusti yleisöä ja joka nostaja sai tarvitsemaansa kannustusta. Pisteen ero kullan ja hopean välillä herättää tietty jossittelua suuntaan jos toiseenkin, mutta hyvälle kelpaa vaikka hävitäkkin. Etenkin Kuohun Olli Törrösen otteita lavalla oli hieno seurata ja jo 16-vuotiaana rikottu 200kg kyykyssä ja maastavedossa herättää kovia odotuksia tulevaisuudessa.

Lopputulokset

1. Ruotsi 2415,71 pist.
2. Suomi 2414,33 pist.
3. Norja 2194,68 pist.

Kaikki tulokset

Kommentit on suljettu.

Uutisia