Opiskelijoiden SM-kisat 24.11.2012, Tampere

Tampereelle 25.11.2012 Nääshalliin matkusti iso kasa opiskelevia voimanostajia huoltajineen ympäri Suomea, muiden muassa Kajaanin Kuohun kaksi voimanostajaa Tarmo Lähdesmäki ja Olli Törrönen. Törrönen lähti parantelemaan ennätyksiään ja jahtaamaan SE-tuloksia. Lähdesmäellä taas kiilui silmissä SM-kisaraja.

Kuva: Jari Rantapelkonen / SVNL

2. asteen opiskelijat

Aamukisan punnitus alkoi yhdeksältä, eikä 83kg sarjaan ilmottautuneella Törrösellä ollut painon kanssa ongelmia. Lisenssittömät ”amatöörinostajat” nostivat ensimmäisessä ryhmässä ja lisenssinostajat toisessa. Törrönen aloitti SE-kyykkäilyt 170kg:lla ja seuraavaan laitettiin rautaa lisää viisi kiloa eli 175 kg. Tämäkään rauta ei saanut Törröstä kumartamaan, vaan rautaa laitettiin vielä lisää. Vaikka viimeiseen lastautettu 180kg alkoikin hieman painaa, Törrönen sai raudan ylös ilman suurempia ongelmia.

Penkissä Törrönen työnsi ensimmäisellä yrityksellään kevyesti 105 kg, jonka jälkeen rautaa laitettiin 110 kg. Tämäkään rauta ei painanut mitään ja viimeiseen laitettiin sitten Törrösen omat henkilökohtaiset ennätysraudat 115 kg. Näihin lukemiin ei kuitenkaan päästy tänään.

Viimeisen lajin, eli maastavedon Törrönen aloitti 180kg:n vedolla. Huoltajan kanssa päätettiin lisätä rautaa 190 kiloon, jonka Törrönen kovilla paineilla vielä repi lattiasta. Puhtia ei enää ollut tämän jälkeen, mutta Törrönen kokeili viimeisellään 195 kg. Kaikkensa annettuaan ei rauta kuitenkaan noussut ylös asti. Yhteistuloksekseen aamukisassa Törrönen sai 480 kg.

Korkea-asteen opiskelijat

Klo 11 aikoihin Tarmo Lähdesmäki valmistautui menemään punnittavaksi 93kg sarjaan. Paino sattui kohdalleen ja punnituksen jälkeen alkoi pieni tankkaus ennen kisojen alkua. Lähdesmäki aloitti kyykkynsä 210kg:n helpohkolla suorituksella ja seuraavaan lastattiinkin siten kymppi lisää. Teknisesti heikohkosti onnistunut 22kg:n kyykky tuli taistellen ylös ja viimeiseen nostoon lastattiin 225kg. Teknisesti parempi suoritus jäi kuitenkin hitusen korkeaksi ja siten meni hylsyksi. Tavoitetta kuitenkin lähestyttiin.

Kuva: Jari Rantapelkonen / SVNL

Penkkikisaan lähdettiin sitten 115 kilon aloitusraudoilla ja ilmaahan kyseinen rauta oli, vaikka Lähdesmäki onkin ehtinyt treenaamaan vain muutaman kuukauden olkapäävammasta toivuttuaan. Seuraavan nostoon rautaa laitettiin 122.5 kg ja hyvin rauta liikkui edelleen, joten viimeiseen pyydettiin 127.5 kg, mikä oli tänään kuitenkin liikaa.

Päivän viimeisenä lajina alkoi sitten maastaveto. Lähdesmäki aloitti 220 kilolla, jonka onnistuessa yhteistulos riittäisi kevään SM-kisojen tulosrajaksi. Raudassa ei ollut mitään epävarmaa, joten 3 valkoista tuli että heilahti. Seuraavaan nostoon päätettiin laittaa sitten viisi kiloa lisää, eli 225 kiloa. Tiukan taiston jälkeen mies vei voiton raudasta ja suoritus hyväksyttiin. Viimeiseen nostoon laitettiin rautaa sitten 230 kiloa, joka oli kuitenkin väsyneelle miehelle liikaa. Lähdesmäen yhteistulokseksi 567.5 kg.

Päivän saldo

Tampereelle mentiin iloisin mielin nostamaan rautaa ja rikkomaan ennätyksiä. Sekä Olli Törrönen että Tarmo Lähdesmäki pääsivät omiin tavoitteisiinsa. Törrönen rikkoi omat ennätyksensä, sekä sai SE- kyykyn omiin nimiinsä sarjassa M17 83 kg. Lähdesmäki taas rikkoi rajan avoimen sarjan 93 kiloisten SM- kisoihin. Törrösen loppusijoitus toisen asteen opiskelijoissa oli viides ja Lähdesmäen korkea-asteen kisoissa kuudes.

Kaikki tulokset

 

Kommentit on suljettu.

  Pikalinkit jaostojen alasivuille

  Tapahtumakalenteri

  Toukokuu  2022
  Ma Ti Ke To Pe La Su
     
    1
  2 3 4 5 6 7 8
  9 10 11 12 13 14 15
  16 17 18 19 20 21 22
  23 24 25 26 27 28 29
  30 31