Pikkujoulupenkkarit, Sotkamo 1.12.2012

Kisan naisnostajat paremmuusjärjestyksessä vasemmalta oikealle. Naisten parhaana palkittiin Kuohun Aira Knutars

Sotkamon Visan pikkujouluperinteeseen on jo vuosia kuulunut penkkipunnerruskisa, eikä tämä vuosi tehnyt poikkeusta. Kisassa nähtiin reilusti Kainuulaisväriä paitsi Visan, niin myös Kuohun toimesta. Kuohun värejä kisassa kannattivat ensikertalainen Antti Okuloff, veteraani Aira Knutars ja ensimmäisissä varustekisoissaan nostanut Pekka Kulju. Yhteensä kilpailuissa oli mukana 12 nostajaa ja se nostettiin yhdessä ryhmässä.

Ensimmäisellä kierroksella vasta 15-vuotias Antti Okuloff aloitti kilpauransa 60kg:n tyylipuhtaalla punnerruksella. Toisella punnerrettu 65kg jäi Antin tulokseksi, kun viimeisellä punnerrettu 70kg hylättiin sääntövirheen vuoksi. Debytantille puhtaat paperit suorituksesta!

Kisan miesnostajat oikealta vasemmalle paremmuusjärjestyksessä. Neljäntenä Kuohun Pekka Kulju ja kahdeksantena Antti Okuloff

Seuraavana Kuohulaisena nostaneella Aira Knutarsilla kisanostojen määrä liikkuu sotilaspenkkitaustansa myötä lähellä tuhatta ja kokenut nostaja teki jälleen upean sarjan. Varman 80kg:n aloituksen jälkeen Knutars aloitti jälleen SE-tehtailunsa. Toisella SE parani 83kg:n ja kolmannella 84kg:n. Aira palkittiin kisan parhaana naisnostajana.

Penkkipaidan saloihin vasta tutustunut Pekka Kulju oli Sotkamossa vaikeuksissa 180kg:n aloituspainonsa kanssa. Raudat sujahtivat kyllä joka suorituksella suorille käsille, mutta vasta kolmas suoritus täytti sääntöpykälät ja Kulju paranteli näin nimissään ollutta piirinennätystä. Pekka oli miesten pistekisan neljäs.

Kisan penkkikuningas oli vuoden takainen juniorien maailmanmestari, Varpaisjärven Vireen, Antti Ahonen 190kg:n punnerruksellaan.

 

Kommentit on suljettu.

  Pikalinkit jaostojen alasivuille

  Tapahtumakalenteri

  Tammikuu  2022
  Ma Ti Ke To Pe La Su
     
    1 2
  3 4 5 6 7 8 9
  10 11 12 13 14 15 16
  17 18 19 20 21 22 23
  24 25 26 27 28 29 30
  31