Topin Toukoset, Penkkipunnerruskilpailut 4.5.2013

 

Kari Alakorpi oli klassisen kisan kovin veteraanipunnertaja

Kari Alakorpi oli klassisen kisan kovin veteraanipunnertaja

Kajaanihallissa tapahtui lauantaina 4.5. kun yli 50 penkkipunnertajaa saapui koittelemaan voimiaan Topin Toukosiin. Tapahtumassa käytiin kaksi kilpailua, joista ensimmäinen, klassinen kisa, käytiin ilman tukea antavaa penkkipaitaa. Palkinnot kisoissa jaettiin wilksin pistein, eli parhaan tuloksen suhteessa elopainoon tehnyt punnertaja voitti. 

Tero Arponen kovin klassinen punnertaja

Aamupäivän kisan kovimmasta suorituksesta vastasi Karihaaran Karun Tero Arponen 210 kilon punnerruksellaan. Hopealle nosti Aavasaksan Kisan Olli-Pekka Kaikkonen  ja kolmanneksi Savon Voimaveikkojen Pentti Pitkänen. Isäntäseuraa aamupäivän kisassa kirkkaimmin edustivat naisten sarjan voittaja Aira Knutars ja kuohun kovin penkkimies, viidenneksi sijoittunut Pekka Kulju. Kovin klassinen veteraani oli Karihaaran Karun Kari Alakorpi. Kisaamassa oli Kuohusta edellämainittujen lisäksi neljä nostajaa, joista kaksi ensikertalaista. Nuori Konsta Sievänen sai kolmen onnistuneen noston sarjallaan tulokseksi 55kg ja painitaustainen Mohammed Ibrahin debytoi 110kg:n punnerruksella. Harvakseltaan kilpaillut Mauri Heikkinen punnersi 155kg, Pentti Räisänen 145kg ja Suke Huovinen 120kg.

Paitakisassa laatu korvasi määrän

Iltapäivän paitakisaan osallistui vain kolmannes klassisen kisan nostajamäärästä, mutta mukana oli kovia tekijöitä. Pajarin Puntin Antti Liimatainen vastasi kovimmasta tuloksesta punnertaen 93kg:n sarjaan 232,5kg. Kovin veteraani oli Oulun Power Teamin Raimo Lumijärvi ja paras naisnostaja molemmat kisat urakoinut Aira Knutars. Molemmat kisat kävivät Kuohulta myös Pentti Räisänen ja Pekka Kulju, jotka molemmat pääätyivät 182,5kg:n tulokseen.

Kisakoneiston toimintaa

Kuohun uudistunut voimailujaosto loi Kajaanihallille hienon penkkipunnerrustapahtuman, jossa selvästi näkyi uusien toimitsijoiden mukanaolo. Koskaan 2000-luvulla ei Toukosissa ole ollut näin monta tekevää käsiparia ja kun kaikki hoitivat omat lestinsä, kilpailujen järjestelyt sujuivat hyvin. Muutamia uusiakin juttuja kokeiltiin ja harjoiteltiin, jotta tulevissa tapahtumissa voidaan taas parantaa. Kajaanissa kisataan taas 7.9. syyskuun power cup – Klassisen voimanostokisan merkeissä ammattikoululla.

Kaikki tulokset


 

 

Kommentit on suljettu.

  Pikalinkit jaostojen alasivuille

  Tapahtumakalenteri

  Tammikuu  2022
  Ma Ti Ke To Pe La Su
     
    1 2
  3 4 5 6 7 8 9
  10 11 12 13 14 15 16
  17 18 19 20 21 22 23
  24 25 26 27 28 29 30
  31