Klassisen voimanoston SM-kisat, Helsinki 8.-9.3.2013

logo-thumbnailKevään SM-kisarulianssin kruunasi miesten ja naisten avoimen luokan klassisen voimanoston Suomenmestaruuskilpailut. Helsingin messukeskuksessa GoExpo-messujen yhteydessä nostettu kisa oli vuoden ylivoimaisesti kovintasoinen kansallinen arvokisa, jossa huippusijoituksiin vaadittiin todella huipputason suorituksia. Kajaanin Kuohun Tarmo Lähdesmäki pääsi osalliseksi urheilujuhlaan rikottuaan syksyllä SM-kisojen tulosrajan. 27-vuotias Lähdesmäki kisasi ensimmäisissä miesten arvokisoissaan.

Tarmon valmistautuminen oli alkuvuonna pahasti epäonnistunut, kun sairastelu ja liian kova treeni kostautuivat ylikuntona. Heikoista lähtökohdista huolimatta jalat tuntuivat lämmittelyssä hyviltä ja parhaaseen lajiin, jalkakyykkyyn, tulokseksi 215kg.  Olkapäävammastaan pikkuhiljaa kuntoutuva Kuohulainen paranteli viime syksystä reippaasti kun 130kg ojentui viimeisellä punnerruksella suorille käsille. Maastaveto on tuottanut Lähdesmäelle vaikeuksia ja valmistautumisen epäonnistuminen näkyi siinä selvästi. Jo 210kg:n aloituspaino tuntui raskaalta ja tankoon laitettiin toiseen vetoon 220kg, jolla arvioitiin muutaman kaverin jäävän yhteistuloksessa taakse. Korotus oli sopiva, sillä grammaakaan ei olisi enempää tullut. Tulokseksi siis 565kg ja arvio osui kohdalleen. Pari kaveria ohitettiin yhteistuloksessa ja loppusijoitus oli 10.

SarjaM93kg vaikuttaisi osanottajamäärältään ja tasoltaan Suomalaisen voimanoston kuninkuusluokalta. Ysikolmosia miehiä oli ilmottautunut kisaan niin paljon, että heidät piti jakaa A- ja B-ryhmiin. Kovasta tasosta kertoo, että pronssimitaliin tarvittiin 715kg ja että mestaruudesta veti tosissaan viimeisellä kierroksella kolme miestä. Vahvimmaksi osoittautui Oulun Power-Teamin Mikko Ronkainen tuloksella 732,5kg.

Live-streamin videot ja sarjan tulokset

Kaikki tulokset

 

 

 

Kommentit on suljettu.

  Pikalinkit jaostojen alasivuille

  Tapahtumakalenteri

  Tammikuu  2022
  Ma Ti Ke To Pe La Su
     
    1 2
  3 4 5 6 7 8 9
  10 11 12 13 14 15 16
  17 18 19 20 21 22 23
  24 25 26 27 28 29 30
  31