Kansalliset klassisen voimanoston kisat, Joensuu 18.5.2013

Kuohun logoKajaanin Kuohun miesnostajat Pekka Vähärautio ja Tarmo Lähdesmäki keksivät lähteä käymään Joensuussa SM-tulosrajoja tekemässä ensi kevääksi. Pekalla tavoitteena  oli siis tehdä 560kg yhteistulosta sarjaan 93kg, johon Tarmo ei lähtenyt painoaan tällä kertaa vetämään, vaan arveli 105kg sarjan tulosrajan 590kg olevan tehtävissä. Kun tulosrajan tekee yhteen sarjaan, saa osallistumisoikeuden mihin vain painoluokkaan SM-kisoihin.

Kuohun miehet olivat etukäteen miettineet aikataulun, millä tavoitetuloksiin päästäisiin. Vähärautio klaarasi kyykkyosuuden loistavasti tehden kolme onnistunutta suoritusta ja kyykäten viimeisellään tasaraudat 200kg. Lähdesmäki sen sijaan hermoili ensimmäisessä kyykyssään ja jätti 210kg:n aloituksensa korkeaksi. Toisella ja kolmannella hän kuitenkin paikkaili ja sai tuloksekseen 220kg. Oltiin tulosrajassa kiinni.

Penkkiosuus oli Pekalle rankan työviikon päätteeksi kysymysmerkki, johon vastauksena oli tyydyttävä suoritus. Toisella pukattu 137,5kg jäi tulokseksi ja maastavetoon jäi 222,5kg vedettäväksi tulosrajaan. Tarmo teki rutiinisuorituksen ja penkistä työnnetyn 130kg:n jälkeen maastavedettäväksi jäi 240kg.

Viimeisellä osuudella tarvittavat kilot olivat selvillä. Suunnitelmana olikin siis ottaa varma aloitus ja toiseen yritykseen lastata tarvittavat romut. Tämä suunnitelma toimi ja Vähärautio sieventeli tulostaan vielä viimeisellä vedollaan 230kg:n, jolloin yhteistulosta kertyi 567,5kg. Lähdesmäki teki tarvittavan, eli veti toisellaan 240kg tehden yhteistulosta 590kg.

Joensuun Punttipoikien järjestämään kisaan otti osaa 2 naisnostajaa ja 17 miesnostajaa. Parhaana miesnostajana palkittiin isäntäseuran Timo Ihanus ja parhaana naisnostajana Varpaisjärven Vireen Elisa Ahonen. Tarmon sijoitus wilksin pisteissä oli 5. ja Pekan 7.

Kaikki tulokset

 

Kommentit on suljettu.

Uutisia