Klassisen penkkipunnerruksen SM-kisat, Pietarsaari 17.-18.8.2013

Kajaanin Kuohulla oli Pietarsaaren penkin SM-kisoissa yksi suurimmista joukkueista, kun yhteensä 9 nostajaa kilpaili kaksipäiväisessä kisassa.  Kaikenkaikkiaan paikalle saapui n. 250 nostajaa, joten järjestäjillä oli työntäyteinen viikonloppu. Kisat järjestettiin Pietarsaaren keskustassa Jeppis Gymillä, jossa puitteet olivat huippuluokkaa.

Aira Knutars. Airan sarjaan N50 52kg ei tänä vuonna ilmottautunut vastustajia, vaan Knutars sai keskittyä tuloksen tekemiseen. Tulosta myös syntyi, sillä kolmen onnistuneen noston sarjan viimeinen, 65kg:n punnerrus, jäi vain kilon Airan SE-lukemista. Ensi vuonna yli 60-vuotiaiden ikäluokkaan siirtyvä Knutars otti Pietarsaaressa näillä näkymin viimeisen Suomenmestaruutensa Kuohun riveissä, sillä ensi vuoden alusta rautarouva siirtyy edustamaan Sotkamon Visaa.

Antti Kaipainen. Antti ilmotettiin alle 59 kiloisten sarjaan, mutta parin kilon painonpudotus epäonnistui ja hänen aamupainonsa kisavaakalla oli 61,5kg. Raivoisasta juoksumatolla toppatakki päällä hikoilusta huolimatta punnitusajan viimeisellä yrityksellä mitattu 60,2kg ei riittänyt, joten Kaipaisen taktikointi kostautui ja kilpailu jäi hänen osaltaan väliin.

Antti Okuloff. Okuloff tuskaili tekniikkansa kanssa kisalavalla, kun ensimmäisessä nostossa takapuoli ei pysynyt penkissä kiinni ja 75kg:n helposta punnerruksesta tuli hylsy. Toiseen yritykseen Antti sai nappisuorituksen ja 77,5kg:n raudat suorastaan lensivät suorille käsille. Tiukassa pronssitaistelussa viimeiseen oli lastattava 85kg ja maksimipaineilla tekniikka ei aivan kestänyt. Nosto kyllä onnistui, mutta tanko ei kunnolla rauhoittunut rinnalle ja pronssista riemuitseminen vaihtui sekunneissa suureksi pettymykseksi tuomariäänin 2-1. Okuloff siis kisan 4.

Olli ja PeetuPeetu Heikkinen. Luokkakaverinsa, Okuloffin, tavoin Heikkinenkin oli kisoissa huippukunnossa. Jo aloitusraudallaan hän paransi ennätystään viidellä kilolla ja mitalipeli saattoi alkaa. Toisella punnerrettu 90kg loi jo kovan paineen Joensuun Punttipoikien Jimi Pajariselle ja kun hänen viimeisen kierroksen vastauksensa epäonnistui, voitiin hopeamitalin varmistuttua paineetta lähteä yrittämään ennätystä 95 kilosta. Myös viimeisen kierroksen raudat nousivat helpon oloisesti, mikä laittoi huoltajan vähän harmittelemaan, ettei 100 kiloa ja mestaruutta lähdetty yrittämään. Heikkiselle kuitenkin SM-hopeaa!

Olli Törrönen. Kuohun ykkösjuniori lähti penkin SM-kisoihin mitali tavoitteenaan. Tilastoykkösen poisjäännin johdosta valmistauduttiin mestaruustaisteluun isäntäseuran Jani Heikkilän kanssa. Helppojen aloitusten jälkeen Heikkilä johti 2,5 kilolla, mutta toisella molempien punnertaman 137,5kg:n jälkeen Olli oli mestaruudessa kiinni kevyemmän elopainonsa johdosta. Viimeisen kierroksen taktikoinnin ja kaikkien korotuslappujen käytön jälkeen molemmilla nostajilla oli edessään 145kg:n raudat. Heikkilän niukan epäonnistumisen jälkeen Törrönen pääsi mestarina yrittämään komeaa ennätystä, mutta tällä kertaa rauta painoi myös Ollille hieman liikaa. Taktikoinnin päätteeksi Törrönen saavutti uransa ensimmäisen mestaruuden!

Suke Huovinen. Lauantai iltapäivä oli jo pitkällä, kun veteraanit pääsivät lavalle. Huovinen oli hyvässä kunnossa ja varmisteli odotettavissa ollutta hopeaansa kahdella onnistuneella nostolla. Toisella punnerrettu 115kg riitti siis Sukelle hopeasijaan.

Toivo Kyllönen. Topikaan ei Suken tavoin päässyt taktikoimaan, sen verran kovempi oli mestari. Topille kuitenkin myönnettäköön sisu-palkinto, sillä niin oli mies kipeän näköinen toisellaan epäonnistuneen 107,5kg:n yrityksen jälkeen. Kuitenkin kolmanteen Kyllönen korjasi tekniikkaansa ja pukkasi hammasta purren raudat ylös. Topille siis hopeaa mitalikokoelman jatkoksi.

Mohammed Ibrahim. Sununtaina mukana oli kaksi SM-tason ensikertalaista. Mohammedin nostoissa kokemattomuus ja jännitys näkyi selvästi, kun hänen kaksi ensimmäistä yritystään epäonnistuivat tuomarimerkkien unohduksiin. Kolmannellaan Ibrahim keskittyi nostoon huolella ja sai tuloksekseen 107,5kg, mikä riitti neljänteen sijaan kovassa sarjassa.

Pekka Kulju. Pekka kisasi alle 93 kiloisten sarjassa, mikä oli yksi kisojen tasaisimmista ja kovimmista. Kun Kulju 170 kilon aloituksellaan oli viimeisten joukossa, parani sijoitus 180kg:n toisella työnnöllä neljänneksi. Viimeiseen työntöön lastattiin kovat ennätysraudat mitalinkiilto silmissä, mutta tekniikkavaikeuksien kanssa painineelle Kuljulle 190 kiloa oli vielä liikaa. 7,5kg:n ennätysparannuksellaan Kuohun kovin penkkipunnertaja sijoittui kuitenkin lopputuloksissakin neljänneksi.

Kuohun mitalisaldo kaiken kaikkiaan oli siis 2 mestaruutta ja 3 pronssimitalia, mikä teki Pietarsaaren penkkikisoista Kainuulaisittain erinomaisen. Myös naapuriseura, Sotkamon Visa kahmi mitaleja, kun Juho Niskanen otti SM-kultaa, Joni Niskanen ja Leo Leppävuori SM-hopeaa ja Asko Sirviö SM-pronssia. Kisan valtavasta osanottajamäärästä huolimatta KAIKKI saivat tuloksen. Tämä on mahdollista vain klassisessa penkkipunnerruksessa.

Kaikki tulokset

Kommentit on suljettu.

Uutisia