Veteraanien voimanoston SM -kisat Leppävesi, Laukaa 11-13.4.2008

Voimanoston veteraanien SM-kisat olivat kolmipäiväinen tapahtuma. Perjantaina nostivat naiset ja yli 70 vuotiaat miehet, lauantaina yli 40- ja yli 60 vuotiaat miehet ja sunnuntaina yli 50 vuotiaat, jossa myös nostamassa Topi ja ensimmäistä kertaa Kuohun riveissä Antero Juntunen.

Anteron kilpaili aamukisassa kovassa 82,5 kilon sarjassa. Penkin kanssa oli Juntusella ongelmia ja tulos 110 kiloa tuli hyväksytysti ylös vasta kolmannella nostolla. Kyykky ja varsinkin veto olivat miehellä kuitenkin niin kovassa kunnossa, että hän ylsi SM-pronssille.

Topilla iltapäiväkisan punnitus alkoi yhdeltä, joten hän ja huoltaja Tarmo ehtivät aamulla ajella kisapaikalle. Topi kyykkäsi kolme onnistunutta nostoa ja tulos 242,5kg lannisti kyykyssä jalkansa loukanneen vastapelurin Markku Koivusaaren. Kaksi onnistunutta penkkipunnerrusta ja kaksi maastavetoa toivat siten mestaruuden Kajaaniin yhteistuloksella 627,5. Iltapäivän kisassa oli vain yhdeksän nostajaa. Kova tempo haittasi monien kilpailijoiden keskittymistä, mutta muuten kisat olivat erinomaisesti järjestetty. Lämmittelytilassakin oli järjestäjien puolesta levynvaihtajat!

Sotkamon Visakin pysyi myös veteraanien kisassa mitalikannassa, kun Jari Niskanen nosti hopeaa lauantaina sarjassa M40 110kg tuloksella 780kg. Mestaruus karkasi kainuulaisnostajalta vain 2,5 kilon erolla Terho Jaakolaan. Kuohulle kevään arvokisakiertueen päättänyt veteraanien kisa toi siis kaksi lisämitalia ja yhteensä kevät on tuonut kaksi mestaruutta, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia. Kuohun 75-vuotis juhlavuosi jatkuu Topin toukosilla 10. toukokuuta.

Kommentit on suljettu.

Uutisia