TUL:n voimanoston mestaruuskisat, Sotkamo 24.5.2008

Kaksi kuohulaista lähti huoltajineen lauantaina Sotkamoon. Heidillä edessä oli ensimmäiset voimanostokisat ja Tarmolla ensimmäiset yleisen sarjan kisat. Lähtökohtana oli lähteä hakemaan kokemusta, sillä Heidi oli yksin sarjassaan ja Tarmolla kilpakumppanina oli suomenmestari ja EM-nelonen, Jouni Kvist.

Kokemusta myös saatiin. Jo kyykyssä saatiin huomata yleisen sarjan paljon kovempi taso verrattuna juniorien ja veteraanien kisoihin, kun yli 300kg:n kyykkytuloksia päästiin todistamaan useampaan kertaan. Kuohun nostajat olivat kyykyssä varmoja, kun kaikki raudat saatiin ylös, mitä uskallettiin lastata. Heidin tulos 60kg ja Tarmon 225kg.

Penkkipuolella kovimmista raudoista vastasi Tuomas Korkia-Aho komealla 300kg:n työnnöllään. Tarmo jatkoi penkkiennätystensä parantelemista ja nosti nyt kolmannellaan jo 165kg suorille käsille. Heidi teki myös kolme onnistunutta nostoa ja sai tuloksekseen 60kg. Maastavedossa hyvä varmuus jatkui ja molemmat tekivät puhtaan sarjan. Heidille tulokseksi 67,5kg ja Tarmolle 220kg. Yhteistuloksiksi siis 187,5 ja 610kg.

Heidillä on ensi kevään penkin SM-kisoihin tulosraja nyt tehty, mutta voimanostossa on vielä tulosta parannettava reilusti. Tarmolla penkkitulokseen pitäisi vielä viisi kiloa löytyä ja voimanostoon 40 kiloa. Seuraavat kisat ovatkin edessä vasta heinäkuussa Sotkamossa, joten nyt kuohun nostajat pääsevät harjoittelemaan ja vähitellen uutta kuntoa rakentamaan ensi kevään koitoksiin!

Kaikki tulokset

Kommentit on suljettu.

Uutisia