Topin Toukoset 2014

Joka keväisiin äitienpäivän aattona ja jääkiekon MM-kisojen alkuvaiheilla järjestettäviin Topin Toukoset – penkkipunnerruskisoihin osallistui tänä vuonna 23 urheilijaa – hieman vähemmän kuin totutusti. Totutusta poikkeavaa oli myös se, että kisasta oli jätetty paidalla nostelu pois vähäisen suosion vuoksi, vaan keskityttiin klassiseen kisailuun. Kilpailussa nostajat laitettiin paremmuusjärjestykseen wilksin pistein junioreissa, naisissa ja miehissä.

Kisassa mukana oli kaksi naisnostajaa – Kuohun Sara Tyynelä ja Visan Aira Knutars. Kokemus voitti vielä nuoruuden, kun Aira paranteli SE-tuloksia nosto nostolta päätyen lopulta 62kg:n uuteen Suomenennätykseen. Sara tyytyi SE:n sijaan parantelemaan omia ennätyksiään, joka toukosten jälkeen kirjataan 42,5kg

Juniorien puolelle kovinta tahtia piti Iin Yrityksen Lari-Martti Tuohimaa 175kg:n tuloksellaan ja 101 wilksillään. Pyttykerhon täydensivät Oulun Power-Teamin Tomi Lumijärvi ja Jyväskylän Voimaklubin Matias Nykänen. Sotkamon Visan Juho Niskanen paranteli sarjan M20 53kg SE-tuloksen 75kg:n toisella yrityksellään. Visasta kisassa olivat mukana myös Eetu Niskanen 7. ja Santeri Kvist 6.

Miesten puolella mukana oli voimanoston supertähti, Haukiputaan Voimailijoiden Tero Seppänen, joka ei antanut haastajille mahdollisuuksia vaan vei kisojen parhaan nostajan tittelin huimalla 240kg:n tuloksellaan ja 134 wilksillään. Omilla luvuillaan oli myös Karihaaran Karun Tero Arponen, joka punnersi 215kg ja takoi 125 wilksiä. Parin pisteen sisään mahtuivat sitten loput pyttykerholaiset, Sotkamon Visan Pekka Kulju, Karihaaran Karun Kari Alakorpi ja Visan Asko Sirviö.

Miesten sarjassa mukana olivat myös Kuohun Suke Huovinen 13., Visan Jouni Knutars 10. ja Jani Korhonen 6.

Kaikki tulokset

 

Kommentit on suljettu.

Uutisia