TUL:n veteraanien ja juniorien voimanoston mestaruuskisat, Äänekoski 18.10.2008

Tämän vuoden TUL:n veteraanien ja juniorien kisassa Kuohua edustivat junioreita Tarmo ja veteraaneja Topi. Tarmolla reisissä painoi vielä parin viikon takainen Norjan reissu, mutta itseluottamus oli silti korkealla. Kyllösellä sen sijaan oli pitkä treenijakso takana ja mies oltiinkin viimeksi nähty voimanostokisoissa kevään SM-kisoissa, joten konkarikin pääsi mittailemaan kuntoaan.

Kyykkypuolella Tarmo oli jo lämmittelypuolella vaikeuksissa ja 210 kilon jäädessä pohjaan päätettiin 220kg:n aloituksista pudottaa 20 kiloa pois. Topilla sen lämmittelyissä raudat olivat kevyitä ja 230 aloitusraudat pidettiin. Molemmat kuohulaiset selvittivät aloituksensa kevyesti. Toiseen kyykkyynsä Topi lastautti piiriennätysraudat 247,5. Rauta oli kevyttä, mutta kyykky jäi hitusen korkeaksi ja se hylättiin 2-1. Kolmanteen kokenut kilpailija lastasi kylmänviileästi tasaraudat 250kg ja kyykkäsi pohjasta romut suorille jaloille parantaen siis omaa piiriennätystään viidellä kilolla. Myös Tarmo sai alkuvaikeuksista huolimatta 225kg kolmannellaa hyväksytysti ylös ja päästiin penkin kimppuun.

Kisat nostettiin yhdessä ryhmässä, joten lämmittelyaikaa liikeni tasan 15 minuuttia, mistä johtuen molemmat Kajaanilaiset aloittivat varmoilla romuilla ja löysemmillä penkkipaidoilla. Topi nosti varmasti ensimmäisellään 165kg ja toisella 172,5, joka jäi myös Kyllösen tulokseksi penkiltä, kun 180 kiloa ei totellutkaan veteraania. Tarmon aloitus 155kg:stä oli kevyt ja päätettiin ottaa riski ja kiskaistiin tiukempi penkkipaita päälle nostojen välissä ja lastattiin ennätysraudat 170 kiloa tankoon. Liika kiire tiukalla paidalla ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja toisessa nostossa tankoa ei saatu edes rintaan ja vaikka kolmannella tanko niukasti saatiinkin laskettua, ei enää nostovaiheesta tullut mitään. Tulos Lähdesmäelle siis aloitukset, 155 kiloa.

Maastavetoa lämmitellessä Tarmolla jalat tuntuivat yhtä huonoilta kuin kyykkyä aloitellessa ja aloituspainoja päätettiin siinäkin pudottaa 210 kiloon. Aloitukset olivat kuitenkin yllättävän kevyet ja toiseen yritykseen laitettiin kymppi lisää. Edelleen tanko totteli moitteetta ja kolmanteen päätettiin tällä kertaa lastata sen verran, ettei jäisi harmittamaan. 235 tankoon ja murinalla romuihin kiinni ja tanko ylös. Valmis nosto kuitenkin lipesi juniorin käsistä ja vetotulos jäi 220 kiloon ja yhteistulos jäi 605kg:n. Kyllönen veti aloituksellaan 210kg, joka jäi myös tulokseksi 227,5kg:n epäonnistuttua toisella yrityksellä.

Kuohulaisten kisakausi jatkuu marraskuussa TUL:n veteraanien ja juniorien penkkimestaruuskisoissa 29.11., jonka jälkeen alkaa valmistautuminen SM-kisoihin. Yleiseen sarjaan siirtyvä Lähdesmäki ei ole rikkonut kovia SM-tulosrajoja, joten hänen tähtäimensä siirtyy 2010 arvokisoihin.

Kaikki tulokset

Kommentit on suljettu.

Uutisia