Nuorten, veteraanien ja SIU:n penkkipunnerruksen SM-kisat Sotkamo, 9.-10.2.2008

Kajaanin Kuohu kilpaili Sotkamossa neljän hengen joukkueella, johon kuului konkarit Aira Knutars ja Toivo Kyllönen sekä juniorit Tarmo Lähdesmäki ja ensikertalainen Lari Heikkinen

Kisat olivat kaksipäiväiset ja kuohun menestys alkoi Topin urakalla lauantai aamuna.

Topin sarjassa, M50 125kg, oli kolme kovaa nostajaa ja sairastelusta kärsinyt Kyllönen joutui taipumaan tiukassa hopeakisassa kolmanneksi tuloksella 180kg.

Toisena kisapäivänä aamukisassa Aira varmisti mestaruuden N50 56kg sarjassa jo aloitusraudallaan 77,5kg. Toinen nosto, 82,5kg, jäi Airan tulokseksi, kun kolmannella nostokierroksella suomenennätysyritys 91kg:stä jäi vielä seuraavaan kilpailuun.

Aamukisan toinen nostaja Lari Heikkinen yllätti ensimmäisissä SM-kisoissaan ottamalla hopeaa sarjassa M20 67,5 kg tuloksella 110kg. Sunnuntain iltapäiväkisa tarjosi sitten jännitysnäytelmän sarjassa M23 82,5kg, jossa Tarmo Lähdesmäki taisteli hopea- ja pronssimitalista TNT:n Tarmo Köntän ja Sotkamon Visan Pekka Tervon kanssa. Tarmo paransi ennätystään kahdesti ja kolmannen nostonsa, 157,5kg, jälkeen oli jo hopeamitalissa kiinni, kunnes Könttä puristi vielä ohi 160kg:n nostollaan. Tervon yrityksen 160kg:stä epäonnistuttua, pääsi Kuohun nuorukainen juhlimaan pronssimitaliaan tiukassa sarjassa.

Kokonaisuudessaan kisat olivat siis Kajaanin Kuohulle parhaat pitkiin aikoihin, kun neljästä nostajasta kaikki ylsivät mitaleille. Kisakausi jatkuu junioreiden voimanoston SM-kisoilla 8.3. Riihimäellä. Avoimen luokan penkin SM-kisat nostetaan Muuramessa. Veteraanien voimanostot kisataan Jyväskylän Vaajakoskella, ja sitten Topin toukoset 10.5. Kajaanissa.

Kaikki tulokset


Kommentit on suljettu.

Uutisia